[ALL] Dodatki STP do paliwa
-
Ostatnio usłyszałem dosyć dobrą opinię o dodatkach STP (http://www.stp.com.pl/produkty/paliwa.html)
Dodatek ten wlewa się do paliwa i ma on dbać o silnik, a nawet poprawiać osiągi
Czy ktoś miał z tym do czynienia?
Wytestować to? Bo chyba raczej nie powinno zaszkodzić? -
nie wiem jak z benzyna lecz w chacie mam jeszcze dwa klekoty. Jeden stoi na dworze zima wiec do paliwa jest wlewany STP ktory pomaga w rozruchu i utrzymuje diesla w odpowiedniej formie(nie robi sie galareta na minusie) i powiem ze to akurat dobrze dziala i juz 3ci rok zimą jest to stosowane. 2gi klekot dostal stp na czyszczenie wtryskow bo delikatnie odchylki mialy, po zalaniu i przejechaniu z 400km czuc poprawe auto sie inaczej zbiera i pracuje owiele lepiej problem wtryskow zniknol rok temu i do dzis jest ok. Nie wiem jak z benzyna moze ktos lal w ss.
A tak wogole czemu chcesz to wlewac w swoje GTi? jesli dobrze pracuje moim zdaniem to naprawde zbedny dodatek.
-
No jak to po co? Bak coś wspominał w swoim poście o poprawie osiągów
-
Lepiej odlozyc ta kase na jakies sensowne mody niz lac jakis szampon do silnika, ktory nawet z wiekszej liczby oktanowej nie jest w stanie skorzystac.
-
Lepiej odlozyc ta
kase na jakies sensowne mody niz lac jakis szampon do silnika, ktory nawet z
wiekszej liczby oktanowej nie jest w stanie skorzystac. -
Po prostu kiedyś przeczytałem jakiś artykuł (teraz nie mogę go znaleźć...) bardzo zachwalający te środki.
I tak się złożyło, że wczoraj zobaczyłem reklamę tychże środków.
Więc z czystej ciekawości chciałem się dowiedzieć czy takie coś w ogóle działa, bo jakoś nie wiem dlaczego dosyć sceptycznie jestem nastawiony do tego typu specyfików.
Może kiedyś dla zaspokojenia ciekawości zaleję to do GTi'ka i zobaczę czy widać jakąkolwiek zmianę. -
Zmiany nie zobaczysz, bo dupohamownia +5KM nie wyczuje a co dopiero mniej, chyba ze Ci ktos powie ze masz wiecej, to mimo braku przyrostu wyczujesz +10 (to sie nazywa polisz proffesional company wypas tjuning).
Co do testow, to kazdy szanujacy sie specjalista wie jak naciagac wykresy na hamowni, wiec jak ktos zglasza zapotrzebowanie na test i odpowiednio jest do tego "przygotowany" to wyniki wychodza odpowiednie. Myslalem ze juz w dzisiejszych czasach nikt sie na to nie nabiera...
-
Mojemu kumplowi to naciągnęli ten wykres z hamowni jak kondoma na latarnie. 100KM a jedzie jakby miało 60