[mk III,IV,V] klamka wewnętrzna
-
Jakiś czas temu mój sprytny brat wyrwał mi klamkę wewnętrzną..
I stąd moje pytanie: Czy klamki sprzedawane jako nowe na allegro są coś warte ???
Wiem że klamki w świstakach są dość delikatne i może ktoś przerabiał już ten temat?
Mogę co prawda kupić używkę ,ale są najczęściej czarne z III i IV a ja mam szare... -
ja bralem nowe zamienniki z allegro prawie rok temu i sie do dzis elegancko trzymaja obie.
-
Jakiś czas temu mój
sprytny brat wyrwał mi klamkę wewnętrzną..
I stąd moje
pytanie: Czy klamki sprzedawane jako nowe na allegro są coś warte ???
Wiem że klamki w
świstakach są dość delikatne i może ktoś przerabiał już ten temat?Wymieniałem klamkę od strony pasażera na nową z allegro.
Jakiś tajwański zamiennik za około 50 zł. Jakość wykonania nie odbiega zbytnio od oryginału, na razie działa i nic się z nią złego nie dzieje.
aha jedynym mankamentem tych nowych zamienników są takie plastikowe wsuwki, które zakłada się na cięgna idące od zamka, a następnie mocuję się je w klamce. Polecałbym założyć te końcóweczki stare, bo nowe niestety nawet nie chciały zostać na swoim miejscu i przy otwieraniu drzwi wypadały (przynajmniej ja tak miałem ).Mogę co prawda
kupić używkę ,ale są najczęściej czarne z III i IV a ja mam szare...a to już problem, nie widziałem szarych zamienników, no chyba, że poszukać używek.
-
no ja zalozylem caly nowy zestaw i nie wypada nic, a dalem 30zl od sztuki(mieli promocje chyba:D)
-
no ja zalozylem
caly nowy zestaw i nie wypada nic, a dalem 30zl od sztuki(mieli promocje chyba:D)no widzisz... przyfarciłeś
ja nie pamiętam dokładnie ile dawałem, ale coś około 50 chyba, czy 45, ale mniejsza o toważne że działa
-
Dzięki panowie, zaraz klepie na allegro I mówicie że tylko czarną kupię ??
-
Dzięki panowie,
zaraz klepie na allegro I mówicie że tylko czarną kupię ??osobiście nie widziałem nigdy nowej szarej klamki,
ale zawsze można poszukać używanej, nie tylko na allegro, może jakiś szrocik koło sobie masz ... -
Dzięki panowie,
zaraz klepie na allegro I mówicie że tylko czarną kupię ??kolego, jesteś z łodzi. jak nie patrzysz na ceny to poszukaj cos na gerberowej ? tak sie nazywa chyba w Japan Car. mają troche swiftów tam.
mogą także mieć niedaleko matki polki na szrocie, tam tez jest duzy i chyba rozbierali tam tez kilka swiftów.
powodzenia
-
kolego, jesteś z
łodzi. jak nie patrzysz na ceny to poszukaj cos na gerberowej ? tak sie nazywa chyba
w Japan Car. mają troche swiftów tam.
mogą także mieć
niedaleko matki polki na szrocie, tam tez jest duzy i chyba rozbierali tam tez kilka
swiftów.
powodzeniadokładnie Japan Car czasem można znaleźć coś ciekawego, nawet we wnętrzu auta
Co do klamek - też nie widziałem szarych ... chyba że te trzymaki od boczków w GL-ach:) -
osobiście nie
widziałem nigdy nowej szarej klamki,
ale zawsze można
poszukać używanej, nie tylko na allegro, może jakiś szrocik koło sobie masz ...na szrocie dorwanie sprawnej klamki graniczy z cudem.
Jakiś m-c temu na szrocie przy ul. Strażackiej w Warszawie moim oczom ukazał się cudowny widok - 2 Swifty sedany nic tylko wybebeszać klamkę. W rezultacie okazało się, że w obydwu egzemplarzach pourywane były dosłownie wszystkie! Nie wiem jakieś byki jeździły tymi autami? A może jak przednie się pourywały to właściciele zakładali te z tylnych drzwi? Pewnie jak zapytali o cenę klamki w ASO to nie mieli innego wyjścia -
Nie wiem jakieś byki jeździły tymi
autami?ciągnęli do końca to tak jest ...
A może jak przednie się pourywały to właściciele zakładali te z tylnych
drzwi?ja tak ostatnio musiałem zrobić niestety ...
-
jeszcze raz dzięki za wszystkie podpowiedzi..Jeśli na szrocie są sprawne używki to wołają za nie jakieś chore pieniądze (80-100zł)
Jutro podjadę do Zgierza i oblukam,może będzie coś sprawnego.A tak poza tematem to Zgierz polecam wszystkim z Łodzi i okolic..
Sympatyczna obsługa i ceny bez porównania niższe od japan car
ostatnio mieli 2 mk iV i kilka mkIII Co prawda mają w tej chwili mniej aut bo opierali się na tym co zeszło u Niemiaszków w ramach dopłat, ale coś się jeszcze trafia... -
że ceny kosmiczne w Japan Car są to ja wiem. Za "silniczek krokowy" elektryczny do 1.0 wolali odemnie ponad 200 zł jakoś.
Naszczescie nie kupilem u nich i gdzie indziej za 140 zł kupiłem całą przepustnicę, z silnikiem krokowym i TPS (SPRAWNE !!)ale jak ktos naprawde znalesc nie moze a ma kase to ma japan car pod reka
a w którym miejscu w zgierzu ?
-
że ceny kosmiczne w
Japan Car są to ja wiem.zależy kto jakie tam ma układy
a w którym miejscu
w zgierzu ?też jestem ciekaw ale ja szukam Liany, bądź Ignaca :]
-
zależy kto jakie
tam ma układy
też jestem ciekaw
ale ja szukam Liany, bądź Ignaca :]A co chcesz zakupić licznik digital z Liany?
-
http://allegro.pl/my_page.php?uid=3719193
Tu macie kontakt do nich. Ja będę tam na dniach ,więc napiszę czy mają jakieś suzi A można też do nich zadzwoni i zapytac
-
A co chcesz zakupić
licznik digital z Liany?bez przesady czego innego szukam
http://allegro.pl/my_page.php?uid=3719193
Tu macie kontakt do
nich. Ja będę tam na dniach ,więc napiszę czy mają jakieś suzi A można też do nich
zadzwoni i zapytacdzięki za info
-
Witam, Ja też mam już połamaną klamkę, zamiennik już kupiłem i.... no właśnie jak to wymienić??? Jest ramka dookoła klamki, ją mam pierwszą zdjąć? Czy może trzeba zdjąć jakoś cały boczek? Kolegów po wymianie proszę o instrukcję, a jak trafi się jakaś fota to już w ogóle będzie super.
-
musisz podważyć umiejętnie te nakładki na klamki. One się zdejmują i nie jest łatwo. Potem dwie śrubki do uchwytu boczka. następnie odpinasz cały boczek ( szyba odsunięta na maxa do dołu ) . Odpinasz boczek z dolnych spinek i delikatnie lecisz z nim d góry, Łatwo wychodzi. Odepnij też panel od szyb elektrycznych i masz drzwi rozebrane.
Ja tak rozbieram w MK3 , u Ciebie jest raczej podobnie.
-
Bez opuszczania szyby też można wyjąć Ale przy zakładaniu jest juz trudniej