Brak świateł wstecznego
-
Witam nie działają u mnie światła wstecznego. Żarówki są całe i chciałem się zapytać gdzie znajduje się czujnik cofania w swiftach?
-
U góry skrzyni biegów.
-
U góry skrzyni
biegów.To co wystaje po lewej stronie od strony akumulatora?
I czy jak będę odkręcał to czy wyleje mi się olej? -
A bezpiecznik cały ??
-
cały od początku stawiałem na czujnik bo to chyba po wymianie skrzyni tak się stało ale nie zwróciłem uwagi na to jakoś nie dawno tak się zastanawiałem co tak ciemno z tyłu jak cofam
-
To co wystaje po
lewej stronie od strony akumulatora?
I czy jak będę
odkręcał to czy wyleje mi się olej?Nic się nie wyleje, wymiana jest bardzo prosta.
Prawdopodobnie kabelek z czujnika jest naderwany przy samym czujniku i dlatego nie łączy. -
Nie łączy albo się wytarł ten "dyndzel" z dołu, tak jak u mnie i też nie świeciło...więc wziąłem i zeszlifowałem trochę powierzchnię(Zdj) więc dokręciło się więcej i do dzisiaj mam spokój.
-
u mnie się okazało,że czujniki są ok a świateł dalej nie ma muszę szukać dalej przyczyny...
-
u mnie się
okazało,że czujniki są ok a świateł dalej nie ma muszę szukać dalej przyczyny...a te bezpieczniki sprawdziłeś???
-
a te bezpieczniki
sprawdziłeś???I w jaki sposób ? bo mi się zdarzało "na oko " stwierdzić że bezpiecznik jest ok , a na mierniku przejścia nie było ...
-
I w jaki sposób ?
bo mi się zdarzało "na oko " stwierdzić że bezpiecznik jest ok , a na mierniku
przejścia nie było ...No a oko wszystkie sprawdzałem... To może wezmę miernikiem ale to dopiero w piątek.
-
To od razu jak będziesz miał miernik to sprawdz czy w gnieździe bezpiecznika jest napięcie
-
Wsteczny zrobiony, problemem jednak okazał się czujnik.
Trochę cyny i działa -
a który to dokładnie bezpiecznik od cofania w 1.3?
-
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=download&Number=57480&filename=bezpieczniki2.jpg
Na moje oko REAR REFG - 20A - aby ściągnąć osłonę trzeba ją mocno ścisnąć i pociągnąć w dół.
Ale nie jestem pewien, najlepiej sprawdzić każdy bezpieczni po kolei. -
sprawdź czy przy czujniku kable ci się nie pourywały u mnie tak było a wyglądało na pierwszy rzut oka, że jest ok. Polutowałem i śmiga