Swift 1.3 8v sciaga w prawo i zero skrętu w lewo
-
Witam
Ja bym zrobił tak
1- Odłącz drążek kierowniczy ,złap za koło i zobacz czy się kręci w obie strony tzn lewo do oporu i prawo do oporu. Może uszkodziłeś drążek .Napisz co się dzieje to pomyślimy dalej -
na kanale widać jak byk, że wahacz krzywy, teraz pytanie czy mocowanie się nie przestawiło, we wtorek dopiero mam wolne, więc wtedy zakładam nowe wahacze, zobaczymy jaki to da efekt.
-
jak wymienisz wahacze to cyknij foto jak wygląda ten skrzywiony wahacz
pozdro -
Ja wymieniłem wahacz i nawet ustawili geometrię. Trochę pojeździłem (chyba z pół roku)po czym kółko jedno w swoją stronę a drugie gdzieś zupełnie indziej. Mocowanie było pęknięte trochę i tak sobie pracowało aż korozja i jazda je wykończyły.
Mój wahacz był lekko skrzywiony to ślad było widać na tej blasze od spodu co łączy wahacz (chyba na tym otworze)
-
Wymianiłem dzisiaj wahacz. Jednak duzo to nie dało. Okazało się ze podłużnica sie przestawiła. Trzeba bedzie naciągać. Ale pobawiłem się troche zbieżnością i w miare koło jest teraz prosto. Pojezdze tak do czasu aż mi to blacharz wyprostuje. Czyli jakiś tydzien, dwa.
-
uu widać ze konkretnie wahacz dostał szczała ;/ z jakiej firmy kupiłeś teraz wahacz?
-
jak Ty go wymontowałeś skoro na nim jeszcze siedzi nakrętka wraz z tą śrubą centralną?
-
Wyciął go
-
Albo odpadł razem z mocowaniem
-
jak Ty go
wymontowałeś skoro na nim jeszcze siedzi nakrętka wraz z tą śrubą centralną?normalnie, bo nie trzeba wykręcać tej sruby by zdjąc wahacz:) wystarczy ze odkrecisz takowe dwie śrubki, ktore trzymają śrube centralną w podwoziu, miejsca gdzie te srubki sie znajdują, zaznaczyłem kolorem czerwonym.
wiec nie wycinałem go i nie odpadł wraz z mocowaniem.
Marka wahacza HERTH+BUSS JAKOPARTS