Hamulce w SS Gti
-
Tym miłym
i jakże trafnym podsumowaniem, myślę, że można zamknąć ten temat, bo co się tyczy
tego auta, niech sobie byli i obecni właściciele wyjaśniają na privie ... mockbano dokladnie :D, tez pekam ze smiechu jak sie licytujecie jakby to bylo jakies allegro:D
Ale mialem dziwne wrazenie od dłuzszego czasu ze do takiej licytacji dojdzie, tylko nie sadzilem ze przeczytam takie brednie i glupoty:D
-
W tym temacie jeszcze ja muszę napisać ostatnie słowo...
Krótko mówiąc zawiodłem się i nigdy więcej nie kupię starszego samochodu niż 10 lat.
Apropo podwozia, hamulców, klimy, skrzyni wypowiem się dziś wieczorem bądź jutro po pracy, nie mam teraz czasu pisać litanii... -
a mnie dziwi jak można myśleć ze auto z początku lat 90'tych będzie bez awaryjne a jeszcze bardziej jak można tak myśleć i w taki sposób traktować samochód bo gti samo sie prosi o wysokie obroty i agresywna jazdę. Ale najbardziej mnie dziwi dlaczego z tego wszystkiego rodzi się taki problem. Przecież powinniście kochać remontować swoje swifty. Bo przecież one dają tyle radości z jazdy nie to co sierdzący golf III.
-
Czytam te
wypowiedzi i pękam ze smiechu... Przeciez golym okiem widac ze wojtas7 zrobił
samochod na sprzedaż mniej lub bardziej z jego winy posypało sie pare rzeczy wydajeprosze Cie, nie pisz bzdur. Jesli bym chcial sie pozbyc auta to po co poswiecam czas chociazby na dyskusje na ten temat?
Jakby auto mialo byc przygotowywane tylko pod sprzedaz, to zapewniam Cie, nie zachowywalbym sie jak idiota i nie wpakowal tyle kasy w to auto. Pisalem Ci juz ze zawiodlem sie na swifcie ze wzgledu na blachy, jak widac mialem racje. To ze blacha padnie to tylko kwestia czasu skoro jest jak papier i auto ma 16 lat. Mimo ze zainwestowalem w antykorozje sporo kasy, jezdzilem malo w zime, czesto mylem, garazowalem.
Poza tym po co mialbym kupowac wszystko na co sa rachunki i paragony, jesli auto mialo isc na sprzedaz, he?
A nazywanie nas cwaniakami, to tylko sam sie kompromitujesz i piszesz jak idiota. Krzysiek pozbyl sie swifta bo zapewne doszedl do takiego samego wniosku jak ja, ze sa inne lepsze auta. Chyba kazdy sprzedajac samochod ma powody?
W moim przypadku rachunek jest prosty i jest to jawny dowód ze nie szykowalem auta na sprzedaz bo nie jestem zadnym handlarzem.
Swifta kupilem w Plocku, sciagniety z Niemiec (Gorlitz) z przebiegiem bodajze 80 000 jakies dwa lata zanim sprzedalem auto Krzyskowi. Zaplacilem za niego 5500zl. Mysle ze wsadzilem w samochod drugie tyle. Samochod byl na łyskach, praktycznie bez wydechu, bez hamulcy. Więc jesli samochod sprzedalem Krzyskowi za troche wiecej, dajac w zestawie osiem nowych opon (zimowki i letniaki) na dodatkowych ladnych aluskach /kupione z forum zlosnikia), skrzynie biegow od GTI za ktora dalem niecale 1000zl (krzysiek ja sprzedal osobno), to chyba jest jasne ze jestem uczciwy.
Prędzej dziwi mnie postawa Krzyska czy kolejnego wlasciciela, liczac na to ze kupujac auto za kilka tys zl, ktore ma 16 lat, beda mieli funkiel nowke nie-psujaca sie na wypasie
Jesli dla kogos to sa brednie co napisalem, to kij wam w oko
Predzej to doskonale pokazuje, że swift MK3 to stary grat i jest to juz oldtimer, i płakanie ze hamulce sie szybko koncza jest co najmniej smieszne.
I tym negatywnym akcentem mozna zamknac watek
-
I tym negatywnym
akcentem mozna zamknac watekNiech się dzieje wola Twoja
-
ale miala byc jeszcze litania nowego wlasciciela...
-
Prędzej dziwi mnie
postawa Krzyska czy kolejnego wlasciciela, liczac na to ze kupujac auto za kilka tys
zl, ktore ma 16 lat, beda mieli funkiel nowke nie-psujaca sie na wypasiedlatego nie warto dawać dużo za GTi
-
dlatego nie warto
dawać dużo za GTino i kolejna glupota;p przykladem sie podepre ss Gti uzytkownika Erde, sa dobre GTiki ale trzeba umiec kupic takiego jak nie raz udowodnil nam to Mlodyboruch
-
no i kolejna
glupota;p przykladem sie podepre ss Gti uzytkownika Erde,spytaj się go ile też miał do roboty
sa dobre GTiki ale trzeba
umiec kupic takiego jak nie raz udowodnil nam to Mlodyboruchwidział na żywo
-
Dobra. Była ostatnia szansa...