Swift GTI przekładka silnika
-
Co wy na to? Nic
tylko składać
A co do składania -
spawa mi się układ wydechowy. Co się stanie jeśli układ wydechowy nie będzie
posiadał żadnego tłumika (puszki) i składał się od fabrycznego kolektora z prostej
rury? Nie chodzi mi o hałas, dźwięk lecz sprawy spalin, mocy i zdrowia silnika.jechałem kiedyś swoim gti bez tlumika srodkowego i końcowego, z samą czescią z katalizatorem. Na niskich obrotach jakoś tak mułowato jeździł, za to dźwięk po przekroczeniu 4tyś obr - poezja.... chodził jak jakaś GSX-Ra na pustych wydechach
jednak nie wyobrażam sobie bym mógł wysiedziec w aucie przy tym poziomie glośności więcej niż 10minMyśle że najsensowniejszym rozwiązenim bylo by wsadzić sobie sportowy katalizator i przelotowy tlumik koncowy np. od poldolota miałem takowy w jedym ze swoich GTi i naprawdę efekt super
-
Ładna pogoda się robi, zawias lada moment będzie no i jedziemy dalej z kabelkami.
-
Ładna pogoda się
robi, zawias lada moment będzie no i jedziemy dalej z kabelkami.robota idzie ci podobnie szybko, jak blacharzowi który robi moją ibize 4ty miesiąc
no i też czekam na nowy zawias do seacinyzestaw podobny do mojego z tym, że ja akurat mam w identycznym stanie swoją ibize a swifta jeżdzącego
-
robota idzie ci
podobnie szybko, jak blacharzowi który robi moją ibize 4ty miesiącdaj spokój - już na niego patrzeć nie mogę co podchodzę instalację włożyć to wychodzi temat przełączników, to znów pocięte kable w drzwiach przez lakiernika to znów ułamana klamka a to znów konserwacja podwozia i nadkoli yyyyhh ale damy radę i mam nadzieję że w tym roku na wigilijnym SuperOesie wystartuje SSmanem. Na domiar złego sezon się robi a ja jeszcze nie mam kół latowych do Polczaka.
-
daj spokój - już na
niego patrzeć nie mogę co podchodzę instalację włożyć to wychodzi temat
przełączników, to znów pocięte kable w drzwiach przez lakiernika to znów ułamana
klamka a to znów konserwacja podwozia i nadkoli yyyyhh ale damy radę i mam nadzieję
że w tym roku na wigilijnym SuperOesie wystartuje SSmanem.spoko, ja nie chce wiedzieć co u mnie wyjdzie przy składaniu ibizy, bo część rozbierał blacharz a składać będe osobiście... ciekawe ile srubek mi zostanie a i spinek od plastików okaże się połamanych
Na domiar złego sezon się
robi a ja jeszcze nie mam kół latowych do Polczaka.
moja ibi jeszcze nie jezdzi a juz zdążyłem drugi komplet alu do niej kupić
-
mlodyboruch ty jeździsz białym SS GTi w Baranowie?
Gdzie jest spryskiwacz tylnej szyby w SS GTi Mk2? Mam z tym nie lada problem. Dodatkowo mam prośbę o dokładne zdjęcia komory silnika w/w samochodu. Układ przewodów oraz wężyków spryskiwaczy. -
Gdzie jest
spryskiwacz tylnej szyby w SS GTi Mk2?przypadkiem nie w lotce
-
-
mlodyboruch
ty jeździsz białym SS GTi w Baranowie?tiaaa ja, codziennie koło 7.57 można mnie spotkać na moście w baranowie;) też cię ostatnio widziałem;)
Gdzie jest
spryskiwacz tylnej szyby w SS GTi Mk2? Mam z tym nie lada problem. Dodatkowo mam
prośbę o dokładne zdjęcia komory silnika w/w samochodu. Układ przewodów oraz wężyków
spryskiwaczy. -
nowe klamki na allegro http://allegro.pl/listing.php/search?cat...p;change_view=1
używana to nie wiem czy jest sens zakładać bo może się okazać ze za chwile trzeba wymieniać jeszcze raz.
W mk3 spryskiwacz jest w lotce zresztą go widać, lotka trzyma się na 2 śrubach i taśmie dwustronnej.
-
dalej walczymy. Był problem z nagrzewnicą z racji klatki, ale weszła (2 cm rurek nagrzewnicy mniej)
Klapa cała złożona. Nawet spryskiwacz znalazłem Teraz trzeba bawić się z kabelkami. Montuje zegary (1.0) i przełączniki świateł-wycieraczek z mkIV. Muszę sobie powtórzyć kolory bo podobno jest więcej niż pięć
ubek19 a z klamką zrobię jak w Porsche GT3 RS
-
Przy zegarach od 1,0 będzie przekłamywał obrotomierz
-
Myślałem, że zakładasz wnętrze z mk2...
Jeśli jednak będzie decha z mk4, to dokup zegary z GTI mk3, bo inaczej będzie przekłamywał ten z 1.0. Zresztą ten z GTI jest wyskalowany do 9 tysięcy rpm -
a nie da się przerobić tego z 1.0 3cylindrowego do 4 cylindrowego GTi?
-
a nie da się
przerobić tego z 1.0 3cylindrowego do 4 cylindrowego GTi?niestety nie...
Znalazłem na Allegro tylko jedne z GTI - łatwo poznać bo ma obroty do 9 tys. rpm
Ale cena powala
-
niestety nie...
Znalazłem na
Allegro tylko jedne z GTI - łatwo poznać bo ma obroty do 9 tys. rpm
klik
Ale cena powalaja mam zegary z GTi do sprzedania jakby co
-
ja mam zegary z GTi
do sprzedania jakby coTo co wcześniej się nie ujawniałeś?
-
To co wcześniej się
nie ujawniałeś?jakos zapomnialem ze mam jeszcze swifta na czesci
-
co do tego licznika. Nie działa bo będzie się kręcił poza skalę czy będzie przekłamywał z obrotami np. zamiast rzeczywistych 2000 obr/min pokaże 1000 obr/min? Dziś polutowałem kabelki wiązka kabli z MK2 do kostek od licznika MK4.
Jutro za ładnego dnia polutuję instalację na tył i tu pojawił się taki mały szkopuł. MK4 miał centralny zamek (kostka nad prawym tylnym nadkolem) natomiast MK2 nie. Czy ktoś wie jak zrobić centralny pod instalację z MK2? -
fetorman może zrób jakąś listę co masz na pozbyciu.