montarz blosa swift rocznik 1998 1.3 poj.
-
witam i proszę o wyrozumiałość ten temat był tyle razy wałkowany - przekopałem całe forum ale nigdzie nie mogłem znaleźć sposobu montażu blosa. to że zakładany jest na przepływomierzu ta ja wiem, ale ta wersja występuje tylko w gti i tu problemu niema.
a jak sprawa wygląda z montarzem bezpośrednio na przepustnicy, co zrobić z filtrem powietrza-wywalić go? czy przerabiać tak by wpasować blosa-nigdzie nie widziałem opisu, podglądu, zdjęcia na ten temat.
Raz tylko znalazłem cyknięte zdjęcie i wyglądało to tak: filtr powietrza zostaje, w pobliżu rozrządu przerobiony został odcinek dolotu i tam umiejscowiony został blos.
druga sprawa jeżeli będzie blos założony właśnie w pobliżu rozrządu to czy nie będzie się gromadził gaz w nadmiarze-nie spowoduje nie kontrowanego strzału
suzuki swift 1998 rok 1.3 pojemności -
Wystarczy dobrze poszukać....
prosz... klik -
dzięki za informacje, powiedz mi jeszcze czy dużo zabawy miałbym z przerobieniem oryginalnego filtra powietrza? czy jest to do zrobienia?
Czy bardziej chodzi o zmniejszenie powierzchni do minimum i ułatwieniu dostaniu się gazu do gardzieli silnika?
W przerobionym filtrze (obudowie) rozumiem że filtra powietrza niema
Jutro będę odbierał swojego blosa :totalszok:
pierwszy krok będę miał zrobiony -
dzięki za
informacje, powiedz mi jeszcze czy dużo zabawy miałbym z przerobieniem oryginalnego
filtra ? czy jest to do zrobienia?Napisz prywatną wiadomość do kolegi Stanley123, ten wątek który Ci podrzucili jest właśnie jego, on montował bodajże puszkę filtra od Golfa III - on Ci podpowie wszystko i jeszcze może ma więcej fotek z montażu BLOS-a/przeróbki filtra