[SS mkV simon2312] czyli małe modyfikacje i przygotowania do zlotu
-
Seria na dobrym
kapciu (nowa Yokohama A-Drive 175/60 r13) robila z samym kierowca okolice 10.5-11s
do 100, dwa pierwsze biegi GS na prawde fajnie idzie, problem robi sie na
nieskonczonej trojce (160km/h :D), ale Ty bedziesz mial skrzynie z litra wiec mysle
ze jakbys zalozyl jeszcze nizsza opone (175/50) to ponizej 10s jest do ogarniecia. W
kazdym razie GS nie byl taki wolny jakby moglo sie wydawac, chociaz przy GTi
wiadomo.
Moze od razu zamach
stocz do GTi-kowych 4.7 kg ?Ja mam bodajże 165 na 60 r13 jak się nie mylę
na razie chce się chociaż przejechać tym 1.3, mam nadzieję że jutro będzie do odebrania, później będziemy szukać dalszych przeróbek
-
12,2
Urwać - da sięa litrówa ile robi ? tak według danych
-
14,8-15s
-
14,8-15s
no to różnica będzie odczuwalna, bo na zlocie Przemek z 1,3 o długość mnie wyprzedził
-
no to różnica
będzie odczuwalna, bo na zlocie Przemek z 1,3 o długość mnie wyprzedziłbędzie, tak samo jak przesiadka z 1.3 8V na 16V SOHC jak i DOHC
Już nie mówię o przesiadce z 1.0 do 1.3 16V DOHC - przepaść -
Nie wiem jak z 1.0 na 8v (to tylko parenascie koni) ale przesiadka z 8v na GTi to dopiero bylo wow! Jak na dwojce do odciny sie ciagnelo to malo w gacie sie czlowiek nie posikal przez pierwsze dni, a pozniej sie niestety strasznie przyzwyczaja do osiagow i nie robi wrazenia Chociaz patrzac czysto praktycznie to same osiagi jako takie no nie sa jakies urywajace jajka jak type r`y czy b serie ale w malej i lekkiej budzie juz 8v wciska w fotel, a co dopiero GTi...
8v to chyba tylko Paruch grzebal (One Cam Power???), bo sie nie oplaca, chociaz z drugiej strony ciekawi mnie GS na skrzyni GTi, na niskim kapciu, z lekkim zamachem jakims wydeszkiem, zimnym dolotem itp.
A co sie z litrem stalo bo ja nie w temacie ?
-
paruch mial sohc 16v
jakies odelzone kolo od gti u mnie lezy z ta skrzynia od gti nie jest glupi pomysl, poprawila by sie deko dynamika na wyzszych biegach jeszcze zrobic z niego wydmuche i bedzie pogromca gulfow
-
A co sie z litrem
stalo bo ja nie w temacie ?nic sie nie stało zyje postanowiłem włożyć większy silnik bo tylko to w tym aucie mi nie odpowiadało
ogólnie suzi młoda bo 2002 z grudnia kasta narazie trzyma co więcej chcieć -
paruch mial sohc
16v
jakies odelzone
kolo od gti u mnie lezy z ta skrzynia od gti nie jest glupi pomysl, poprawila by
sie deko dynamika na wyzszych biegach jeszcze zrobic z niego wydmuche i
bedzie pogromca gulfowMiecio oj miecio ty to chyba masz cały garaż w częściach do ss
-
będzie, tak samo
jak przesiadka z 1.3 8V na 16V SOHC jak i DOHC
Już nie mówię o
przesiadce z 1.0 do 1.3 16V DOHC - przepaśćno na początku będzie fajnie a później się przyzwyczaję ale to później zmienię na większy silnik albo w ogóle auto, np golfa III gti
edytos:
tylko musicie dodać klub miłośników golfuw
-
8v to chyba tylko
Paruch grzebal (One Cam Power???), bo sie nie oplaca, chociaz z drugiej strony
ciekawi mnie GS na skrzyni GTi, na niskim kapciu, z lekkim zamachem jakims
wydeszkiem, zimnym dolotem itp.8V grzebali bracia GTi - wyszło 90KM, więc nieźle z 8V
-
8V grzebali bracia
GTi - wyszło 90KM, więc nieźle z 8VLadnie jak na 8v i w sumie zwykly silnik. Ale z drugiej strony jak mozna wsadzic od razu 1.3 16stke i miec na starcie 101... albo 1.6 i 95 z wiekszym niutonem Do GS`a mam sentyment, podroz na pierwszy zlot z Marcinem i non stop vtec kick (trojka do wyprzedzani)
Jak budo non rost 2002 to faktycznie swap nie glupi pomysl.
-
W sumie to trzeba było ładować GTi ;D Roboty praktycznie tyle samo ; )
-
nie jak posprzedaje
części które mi zostały (bo kupiłem całe auto) czyli mniej więcej hak wyciągany,
zderzaki przód tył, tylna klapa, plasticzki, przełączniczki silniczki czy to od
wycieraczek czy inne, tarcze, szyby to wyjdę prawie na zeroA jaką wersję nadwoziową kupiłeś na swapa?
-
W sumie to trzeba
było ładować GTi ;D Roboty praktycznie tyle samo ; )to kup mu taki silnik w normalnej cenie
-
to kup mu taki
silnik w normalnej cenieto samo chciałem napisać tylko jak robię swap 1.3 to nie muszę zmieniać hamulców ( w sumie to są nówki) a jak bym gti wsadzał to raczej obowiązkowo
-
Nie wiem kto powiedział że wszystko pasuje podczas przekładania silnika z 1.0 na 1.3 ale nie ma zielonego pojęcia o tym całym przedsięwzięciu
Okazuje się że jedna łapa nie pasuje trzeba było przerabiać tak samo z całą elektryką w 1.0 jest więcej bezpieczników pod maską niż w 1.3 ręce już mi opadają, gdybym wiedział że to będzie tak wyglądać to bym na pewno się za to nie brał.
Auto miało być dzisiaj ale w związku z kolejnymi problemami myślę że do końca tygodnia się wyrobimy. Dalsze info wkrótce
-
No to ja nie wiem chłopie kto Ci to mówił,że to kwestia wyciągnięcia i wsadzenia 1.3 i jest ładnie i przyjemnie Trzeba było oglądać temat sholka,ale już po ptokach...
Jedyne co może pocieszyć,to,że może jak już będzie gadać nowy silniczek to będzie już bez problemów i te pare kucy odczujesz i będzie na +
-
no na + odczuje ale szkoda ze nie pcha silnika z GTi;] na allegro chyba z 2 wisza a na forum pewnie bysie cos lepszego znalazlo.
-
Noo,tylko by musiał zawias i heble znowu wymieniać