Cieknąca woda z silnika
-
Witam, mam taki problem, woda mi cieknie (teraz to właściwie leci ciurkiem jak auto jest odpalone) z silnika, mnie więcej na środku silnika można zauważyć jak spływa. Myślicie, że to pompa wody czy uszczelka pod głowicą?
-
A na środku z przodu, czy na środku z boku?
Pompa wody jest z prawej strony samochodu, napędzana paskiem klinowym (tym samym co alternator), więc pewnie to nie ona.
Pytanie teraz czy puściła Ci uszczelka pod głowicą czy pękł blok. Chyba, że istnieje inna opcja? -
A na środku z
przodu, czy na środku z boku?
Pompa wody jest z
prawej strony samochodu, napędzana paskiem klinowym (tym samym co alternator), więc
pewnie to nie ona.
Pytanie teraz czy
puściła Ci uszczelka pod głowicą czy pękł blok. Chyba, że istnieje inna opcja?Patrząc od wnętrza auta po prawej stronie, no wolałbym żeby puściła uszczelka niż mieć pęknięty blok, tylko, że chyba gdyby był pęknięty blok by też olej uciekał i by auto nie jeździło tak jak zawsze, chyba że się mylę?
-
no to zobacz czy pompa nie przepuszcza
-
Patrząc od wnętrza
auta po prawej stronie, no wolałbym żeby puściła uszczelka niż mieć pęknięty blok,
tylko, że chyba gdyby był pęknięty blok by też olej uciekał i by auto nie jeździło
tak jak zawsze, chyba że się mylę?Jeśli patrząc od wnętrza auta wyciek jest po prawej stronie to może być pompa - albo przerdzewiała metalowa rurka idąca wzdłuż bloku bodajże do termostatu
-
Jeśli patrząc od
wnętrza auta wyciek jest po prawej stronie to może być pompa - albo przerdzewiała
metalowa rurka idąca wzdłuż bloku bodajże do termostatuMi się popitoliło i ciekło z prawej patrząc na auto, ale na szczęście to nie blok silnika ani uszczelka, ani pompa wody, tylko dziurawy wąż idący do nagrzewnicy, swoją drogą dziwne że tego wcześniej nie zauważyłem. Tak więc fałszywy alarm, ale dla świętego spokoju, rozrząd też już się robi i uszczelka po pokrywą zaworów, w końcu nie będzie się pocił silnik
-
A czy ktoś miał właśnie może problem z tą rurką od pompy wzdłuż silnika?
-
A czy ktoś miał
właśnie może problem z tą rurką od pompy wzdłuż silnika?No u mnie odpukać jeszcze nie puściła, ale z zewnątrz wygląda już na sfatygowaną przez rdzę...