Montaż radia oraz głośników MK5
-
pomarańczowy kabel
to powinien być ...Z radia wychodzą tylko uziemienie (czarny), zapłon (czerwnony), bateria (żółty) i zasilanie anteny (niebieski)
.tzn. dodatkową masę? jeśli tak to do śruby jakiejś
obojętnie gdzie w aucie?
niebieski kabel -
nie masz ani anteny automatycznej chyba, ani wzmaka więc do niczegoEntliczek pentliczek... To ten kabelek odpada.
-
Z radia wychodzą
tylko uziemienie (czarny), zapłon (czerwnony), bateria (żółty) i zasilanie anteny
(niebieski)
.z tego wynika, że nie masz takiej opcji i już ... zdarza się
obojętnie gdzie w
aucie?ważne aby to był dobry punkt
p.s: nie myślałeś o puszczeniu radia bezpośrednio z aku jak już tak grzebiesz ?Entliczek
pentliczek... To ten kabelek odpada.może kiedyś się przyda
-
kostka widze podobna jak w mk3
ja tam sie jej pozbylem i bezposrednio do iso sie wlutowalem
latwiej na przyszlosc i mniej kabelkow :):)
jak cos moge jutro (gora w poniedzialek) zrobic ci fotki jak to u mnie wyglada
-
mi tam z seryjnej kostki nic nie potrzeba
-
z tego wynika, że
nie masz takiej opcji i już ... zdarza sięWidocznie nie potrzebna, skoro w czerwonym bez działało radio.
p.s: nie myślałeś o
puszczeniu radia bezpośrednio z aku jak już tak grzebiesz ?Czasem zapominam wyłączyć radio jak wysiadam i zostawiam tak jak jest. A tak zabieram kluczyk i nie gra. Więc opcja z kluczykiem bardziej mi odpowiada.
-
kostka widze
podobna jak w mk3
ja tam sie jej
pozbylem i bezposrednio do iso sie wlutowalem
latwiej na
przyszlosc i mniej kabelkow :):)
jak cos moge jutro
(gora w poniedzialek) zrobic ci fotki jak to u mnie wygladaW poniedziałek zabieram się za montaż, jak będę miał jeszcze jakieś kłopoty, to wtedy dam znać o te zdjęcia.
-
Widocznie nie
potrzebna, skoro w czerwonym bez działało radio.
Czasem zapominam
wyłączyć radio jak wysiadam i zostawiam tak jak jest. A tak zabieram kluczyk i nie
gra. Więc opcja z kluczykiem bardziej mi odpowiada.poczytaj :
zresztą na tej stronie masz wszystko praktycznie, wraz z logiką zapłonu
-
Odgrzebie trochę temat. Wyczytałem że kolega afijalski ma głośniki w przednich drzwiach, czyli dokładnie tak jak chcę zrobić u siebie. Mógłbym zobaczyć jakieś fotki jak to u Ciebie wygląda ? Chętnie też przyjmę jakieś porady zanim zacznę targać tapicerkę.
Mam teraz standardowe z przodu w kratce i na półce jakieś charczące 13'tki. Do tyłu wrzuce 6x9 jaja w półkę (w tiko grały całkiem sprawnie) i do przodu chciałem w drzwi jakieś porządne 16'tki. Zastanawiam się tylko ile w drzwiach jest miejsca i co mi tam się zmieści, będę wdzięczny za jakiekolwiek uwagi. -
Na pewno będziesz musiał ciąć blachę bo nic ci się nie wejdzie
Co do głośników to polecam 16'stki JBL 2-drożne...u mnie z tyłu są Bosschman 6x9 a z przodu JBL w sumie 6 głośników, ale bez wzmaka i radia
-
ja mam mk4 99' i w drzwiach jest miejsce na głośniki nie trzeba nic wycinać foto: tylko dystanse są potrzebne na głośniki 16cm bo inaczej o szybę sobie zawadzisz
-
Na pewno będziesz
musiał ciąć blachę bo nic ci się nie wejdzieja minimalnie ciąłem ... ale ja nie mam normalnych 16
Co do głośników to
polecam 16'stki JBL 2-drożne...u mnie z tyłu są Bosschman 6x9 a z przodu JBL w sumie
6 głośników, ale bez wzmaka i radiai wentylator za 5 zł z kiosku ruchu
tylko dystanse są
potrzebne na głośniki 16cm bo inaczej o szybę sobie zawadziszdokładnie - 44mm od szyby się nie poszaleje
Trzeba mieć te 25mm na dystansie -
Dzięki za szybką odp Jak będzie czas zabiorę się za cięcie blachy, w końcu mój swift zagra tak jak trzeba. 20'tki wejdą w drzwi ?
-
looknij temat dajmosa od przystosowal kiesznki od r19 i w zasadzie nie musisz wtedy az tyle kombinowac
-
jak popieścisz to się wszystko zmieści ale nie wiem czy ci zawiasy wytrzymają ale tu szczegół