Jakie amortyzatory do sprężyn obniżających?
-
ja bym się do tego
nie przyznawała niby czemu? co w tym takiego złego, że obciąłem po pół zwoja sprężyny żeby auto nie wyglądało jak koza wolałem sobie pokombinować i zaoszczedzić te 3stówki. efekt uzyskałem bardzo zadawalający wiec nie mam sie co wstydzić
-
a niby czemu? co w
tym takiego złego, że obciąłem po pół zwoja sprężyny żeby auto nie wyglądało jak
koza wolałem sobie pokombinować i zaoszczedzić te 3stówki. efekt
uzyskałem bardzo zadawalający wiec nie mam sie co wstydzićobyś kiedyś nie przekombinował
-
a niby czemu? co w
tym takiego złego, że obciąłem po pół zwoja sprężyny żeby auto nie wyglądało jak
uzyskałem bardzo zadawalający wiec nie mam sie co wstydzićJestem za. Jak chłop ma chęci i wie co robi, to po co ma przepłacać skoro może sam zrobić tak że bedzie efekt ten sam, a nie musi nikomu za to płacić
-
a niby czemu? co w
uzyskałem bardzo zadawalający wiec nie mam sie co wstydzićA z której strony ciąłeś? Od góry czy od dołu? Jeśli się nie przesadzi to powinno być w miarę bezpiecznie... Ja bym sobie obciął trochę przednie springi, bo przód strasznie wysoko stoi, a nie chcę montować krótszych ale na pewno twardszych sprężyn - raz, że wydam kasę, dwa - chcę coś sam wyrzeźbić i w końcu trzy - samochód nie będzie twardszy Co szkodzi deko skrócić sprężynę?
-
Jestem za. Jak
chłop ma chęci i wie co robi, to po co ma przepłacać skoro może sam zrobić tak że
bedzie efekt ten sam, a nie musi nikomu za to płacićjak Ci kiedyś wystrzeli taka sprężyna z auta jadącego obok w szybę to dopiero zobaczysz co to komu szkodzi
Co szkodzi deko skrócić sprężynę?
ugięcie inne, inaczej rozłożone siły ... materiał ten sam a co za tym idzie zmienia się wytrzymałość
-
jak Ci kiedyś
wystrzeli taka sprężyna z auta jadącego obok w szybę to dopiero zobaczysz co to komu
szkodzi
ugięcie inne,
inaczej rozłożone siły ... materiał ten sam a co za tym idzie zmienia się
wytrzymałośćZgadzam się z Hellsinem, jakby to było przystosowane do przycinanie to by sprzedawali w sklepach wysokie sprężyny tylko i byś je sobie przycinał do wysokości do jakiej chcesz
-
jak Ci kiedyś
wystrzeli taka sprężyna z auta jadącego obok w szybę to dopiero zobaczysz co to komu
szkodzi
ugięcie inne,
wytrzymałośćNo to gdzie dostać sprężynę o takiej samej twardości jak seryjna, tylko taką żeby obniżyła mi przód auta o 3-5 cm?
-
No to gdzie dostać
sprężynę o takiej samej twardości jak seryjna, tylko taką żeby obniżyła mi przód
auta o 3-5 cm?http://www.allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=sprężyny+obniżające+swift
Nie wiem tylko jak z twardością
-
No to gdzie dostać
sprężynę o takiej samej twardości jak seryjna, tylko taką żeby obniżyła mi przód
auta o 3-5 cm?z tego co się kiedyś orientowałem, to takowe sprężyny robiła firma Lesjofors ( robili też obniżające, ale to tak nawiasem mówiąc )
-
jak Ci kiedyś
szkodzijeżeli tak jak ja skróci sie bardzo niewiele, to nie ma prawa nic wystrzelic, tym bardziej w inne auto
ugięcie inne,
wytrzymałośćwidze że dogłebnie studiowaleś teorie sprężystości i wytrzymalośc materiałów. ja za to jestem doktorem z podstaw konstrukcji maszyn
-
A z której strony
ciąłeś? Od góry czy od dołu? Jeśli się nie przesadzi to powinno być w miarę
bezpiecznie... Ja bym sobie obciął trochę przednie springi, bo przód strasznie
wysoko stoi, a nie chcę montować krótszych ale na pewno twardszych sprężyn - raz, że
wydam kasę, dwa - chcę coś sam wyrzeźbić i w końcu trzy - samochód nie będzie
twardszy Co szkodzi deko skrócić sprężynę?ciąłem od doł. tylko uważaj zeby nie obciać za dużo, bo moze ci potem spręzyna latać w amorze gdy ten bedzie maksymalnie rozciągniety;) zacznij tak od uciecia 1/3 dolnego zwoja i jak nie bedzie zadawalajacego efektu tnij potem bardzo małymi kawałkami
-
jeżeli tak jak ja
skróci sie bardzo niewiele, to nie ma prawa nic wystrzelic, tym bardziej w inne autosię zobaczy
widze że dogłebnie
studiowaleś teorie sprężystości i wytrzymalośc materiałów. ja za to jestem doktorem
z podstaw konstrukcji maszyndziennie czy zaocznie
-
Zgadzam się z
Hellsinem, jakby to było przystosowane do przycinanie to by sprzedawali w sklepach
wysokie sprężyny tylko i byś je sobie przycinał do wysokości do jakiej chceszja przyciąłem i jest ok, wiec moze mialem własnie tego typu sprezyny
-
się zobaczy
ponad pół roku jeżdze i nic jeszcze nie zobaczyłem, wiec chyba juz nie zobacze co
dziennie czy
zaocznieeksternistycznie, a profesora wieczorowo... z kumplami przy piwie
-
ponad pół roku
jeżdze i nic jeszcze nie zobaczyłem, wiec chyba juz nie zobacze cozobaczymy
eksternistycznie, a
profesora wieczorowo... z kumplami przy piwieto w takim razie jesteś poza konkurencją i zostajesz zdyskwalifikowany
ok koniec OT