Gaz w GTi jakie są opinie na ten temat?
-
Witam, ma ktoś gaz
zamontowany w gti?MKV i parę innych osób
Jakie są wasze opinie na ten
temat?dla mnie to profanacja, dla innych oszczędność
Nie mniej jednak jak już tak bardzo chcesz podtlenek LPG, to z Blos-em tak jak to jest u MKV.Szukałem ale sie nie
doszukałem podobnego tematu.to słabo szukałeś
-
wiem ze bena droga, ale...
Sam jak kupilem GTi to myslalem o LPG, ale po jakims czasie stwierdzilem ze nie bedzie mialo to sensu zabardzo i tak jezdze na benie.
Pozatym wkladac instalacje za ponad 2k to wole juz dokladac do beny, mimo ze nie jestem przeciwnikiem gazu ale wiem jak zmula autka. -
jak coś mam do sprzedania BLOSa 4ro miesięczny w pełni sprawny i na gwarancji. cena 250zl nowy powyżej 350.
Jeśli będziesz zakładał blosa zapłacisz ok 1500zl, bo wystarczy Ci tylko butla z przewodami, najtańszy parownik i najtańszy komp który będzie służył tylko do przełączania gaz/benzyna.
Buduje rajdowke i powoli przymierzam sie do wyrzucenia gazu, teraz wygląda to tak ze na co dzień jeżdżę na blosie, ale na rajdy wyciągam go i wstawiam aluminiowa rurkę 70mm.
spalanie gazu na trasie ok 7-8 litrów 110-140km/h , w mieście ok 10-12 litrow
Benzyny z taka sama dynamika jazdy 13 - 14 litrow w mieście latem :] -
wiadomo ze dynamika sie zmieni, ale są odcinki, gdzie nie wymaga sie maksymalnej dynamiki, tylko przemieszczenia z punktu a do b. Wtedy na gazie mozna sobie spokojnie pykać, nie duzym kosztem gazu
-
no tak ale wtedy gdy bedziesz wymagal mocy to auto dostanie mniej powietrza a wiadomo przy wyzszych obtorach ze silnik wciaga naprawde wielka ilosc.
-
Witam, ma ktoś gaz
zamontowany w gti?
Jakie są wasze opinie na ten
temat?
Szukałem ale sie nie
doszukałem podobnego tematu.Jak chcesz kupić Gti i założyć do niego gaz, to sobie odpuść kupno tego modelu.
Swift Gti nie pali znowu tak tragicznie dużo, żeby zakładać do niego gaz. Może jeżeli ktoś kupuje pojazd, który ma tylko i wyłącznie służyć do tłuczenia kilometrów typu Lanos, Punto czy coś w tym stylu (nie ujmując nic tym samochodom bo uważam, że np. Lanos to bardzo udany model) to okej niech wkłada gaz, ale przynajmniej jedną z nowszych generacji i dobrej firmy, przy zachowaniu odpowiedniego serwisowania.Natomiast jeżeli ktoś kupuje samochód typowo sportowy lub przynajmniej "psełdo sportowy" i ładuje do niego gaz to ja tego kompletnie nie rozumiem. Najśmieszniejsze jest to jak po założeniu ktoś ostro modzi. Kurde skoro ma kasę na mody to po cholerę ten gaz ? Niby oszczędność - tylko, że niestety pozorna. Po pierwsze koszt instalacji, po drugie spadek osiągów, problemy z instalacjami po trzecie skrócenie żywotności silnika - szczególnie takiego typu jaki siedzi w Swifcie Gti, wysokoobrotowego.
Buduje rajdowke i powoli
przymierzam sie do wyrzucenia gazu, teraz wygląda to tak ze na co dzień jeżdżę na blosie, ale na rajdy wyciągam go i wstawiam aluminiowa rurkę 70mm.
spalanie gazu na trasie ok
7-8 litrów 110-140km/h , w mieście ok 10-12 litrow
Benzyny z taka sama dynamika
jazdy 13 - 14 litrow w mieście latem :]Coś masz grubo pomodzony motor w swifcie, że takie spalanie Ci wychodzi ?
wiadomo ze dynamika sie
zmieni, ale są odcinki, gdzie nie wymaga sie maksymalnej dynamiki, tylko przemieszczenia z
punktu a do b. Wtedy na gazie mozna sobie spokojnie pykać, nie duzym kosztem gazuWystarczy nie kręcić Gti powyżej 3000 obr/min i jeździć z głową, tzn. przewidywać sytuację na drodze. Nie przyspieszać bezsensownie by za chwilę wyhamować itp.
-
spalanie gazu na trasie ok
7-8 litrów 110-140km/h , w mieście ok 10-12 litrow
Benzyny z taka sama dynamika
jazdy 13 - 14 litrow w mieście latem :]Nie znam się na instalacjach gazowych, ale wiem, że auto spala więcej gazu niż benzyny o ok 30%. Tym samym rodzi się pytanie jak to robisz że Twoje auto pali mniej gazu, niż benzyny?
-
Tym samym rodzi się
pytanie jak to robisz że Twoje auto pali mniej gazu, niż benzyny?no co - na benie lepiej się wkręca i go bardziej butuje
-
no co - na benie lepiej się
wkręca i go bardziej butujea o tym nie pomyślałem
-
No już jest taka dziwna zależność może wiąże się to z tym że nie mam sondy lambda i domyślnie daje na bogato co w moim przypadku nie jest najgorsze
Co do utraty dynamiki po złożeniu gazu. Wymontowałem już BLOSa i tymczasowo wsadziłem stary mikser, po prostu masakra.. nie mówię tutaj o gazie ale o benzynie. Zwężka 32mm uśmierca dynamikę auta na amen. na hamowni właśnie z tym mikserem (32mm) wypluło mi 87km.
Przesiadka z BLOSa (45mm rzeczywistego przekroju) na 32mm jest powalająca.. zresztą Danbar może coś o tym powiedzieć dzisiaj pilotował mnie na kajtku i chrypki dostał od... szybciej..!! szybciej kur...!! no cisijj go!! oczywiście już na trasie a nie OSie.
jeśli chcesz połączyć szybkie, dynamiczne a zarazem ekonomiczne auto w postaci GTi to tylko BLOS, zresztą MKV pewnie powie Ci to samo.