Brak światła przy otwieraniu drzwi
-
Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Jestem posiadaczem swifta i mianowicie mam problem z brakiem światła nad lusterkiem gdy otwieram drzwi. Żarówka-OK, w czujkach koło drzwi prąd jest, Gdy przełącze na "ON" światło swieci cały czas, gdy jednak dam przełacznik na środek i światło powinno zapalac sie przy otwieraniu drzwi, nic się nie dzieje. Dodam jeszcze że psikałem czujki WD40 i nic to nie dało. Pozdrawiam.
-
Witam,
Witam
To jeszcze wyciągnij czujnik z karoserii i zewszyj kable które do niego dochodzą. Jeśli zświeci,to trzeba miejsce styków przeczyscic papierm ściernym,albo kupić nowe
-
Moim zdaniem albo zaśniedziałe styki w czujnikach, trzeba je przeczyścić albo przeczyścić papierem ściernym dziurki w których są owe czujniki bo może tam być nalot rdzy i przez to czujniki mogą nie łapać masy.
-
Moim zdaniem albo
zaśniedziałe styki w czujnikach, trzeba je przeczyścić albo przeczyścić papierem ściernym
dziurki w których są owe czujniki bo może tam być nalot rdzy i przez to czujniki mogą nie
łapać masy.spóźniłeś się
-
mialem podobny problem po kupnie auta...
mi pomogła kłótnia z dzieczyną:P tak trzasnałem drzwiami, że sie zamkneły i otworzyły i lampa zaczęła świecić:D -
moja dziewczyna też tak kiedyś trzasnęła po kłótni, ale nie pomogło
-
Wyjmij włączniki/styki te przy drzwiach i końce styków (tam gdzie zaczyna się przewód) pryśnij sprayem miedzianym - u mnie to jedno nareszcie pomogło...
Sprawdź przy okazji izolacje przy łączeniu włącznika z przewodem - musisz delikatnie wyciągnąć jakieś 20 cm przewodu na wierzch i tam jest złącze - mogło się też tam zaśniedzieć. -
O widzę temat dość podobny do mojej usterki.W mojej suzi światło się pali przy otwieraniu wszystkich drzwi,ale na jedne drzwi(od pasażera) nie działa alarm,I co w takim razie mam zrobić,sprawdziłem już wszystko i zbrakło pomysłów.
-
O widzę temat dość podobny do
mojej usterki.W mojej suzi światło się pali przy otwieraniu wszystkich drzwi,ale na jedne
drzwi(od pasażera) nie działa alarm,I co w takim razie mam zrobić,sprawdziłem już wszystko i
zbrakło pomysłów.Co mamy rozumieć przez to, że nie działa na nie alarm?
-
Dokładnie tak,,na światło działa na alarm nie.
-
Krancowka do sprawdzenie pewnie zasniedziala albo kabelek sie urwal
swoja droga tez szukam krancowki
jak ktos ma jakas zbedna w dobrym stanie to chetnie kupie
-
Dzięki,do sprawdzenia.