czujnik temperatury powietrza.
-
Witam,
wczoraj w czasie jazdy nagle zapaliła mi się kontrolka check engine. Po chwili zgasła. Dzisiaj wybłyskałem błędy i wyszło 23, więc Mainfold air temperature sensor.
Mógłby ktos wrzucic fotkę gdzie go szukać (tzn wiem, że pod filtrem, ale które to ustrojstwo nie mam pojęcia) -
Mógłby ktos wrzucic fotkę
gdzie go szukać (tzn wiem, że pod filtrem, ale które to ustrojstwo nie mam pojęcia)Nie mógłby bo nie dajesz tematu zgodnie z zasadami i w konsekwencji nikt nie wie o jakie auto Ci chodzi...
-
Nie mógłby bo nie dajesz
tematu zgodnie z zasadami i w konsekwencji nikt nie wie o jakie auto Ci chodzi...A ja mogę (nie napiszę jakie mam auto, najwyżej kolega zepsuje u siebie, jeśli będzie inaczej).
Jak wyjmiesz filtr z obudowy, to masz taki cycek z prawej strony w obudowie. Od zewnątrz wtyczka z okablowaniem. Pewnie tak jak było u mnie, któryś z kabli jest przerwany. -
dzieki za info.
Oczywiście przepraszam, za brak info o aucie. Chodzi o Subaru Justy (właściwie Suzuki Magyar) 1,3 z 1997 roku. Silnik identyczny z ze świstakami. -
Chodzi o Subaru Justy (właściwie Suzuki Magyar) 1,3 z 1997 roku. Silnik
identyczny z ze świstakami. -
A ja mogę (nie napiszę jakie
mam auto, najwyżej kolega zepsuje u siebie, jeśli będzie inaczej).
Jak wyjmiesz filtr z obudowy,
to masz taki cycek z prawej strony w obudowie. Od zewnątrz wtyczka z okablowaniem. Pewnie tak
jak było u mnie, któryś z kabli jest przerwany.Dzięki. Faktycznie chyba wina styku. Poprawiłem, wykasowałem błędy i po odpaleniu wybłyskało mi 12. To chyba dobrze.
Na wszelki wypadek nabedę jednak nowy czujnik, bo to chyba wydatek rzędu do 5 dych, a ostatnio jeżdżę trasy do 1k km.Pozdr
Jacek -
Na wszelki wypadek nabedę
jednak nowy czujnik, bo to chyba wydatek rzędu do 5 dych, a ostatnio jeżdżę trasy do 1k km.Bez sensu. U mnie winny był przerwany kabel przy samej wtyczce. Wpasowałem go na nowo w obudowę i od tego czasu przejeździłem dobre 20 tys. km. Jeśli check nie będzie Ci błyskał przeznacz te 50 zł na inne przyjemności (np. dołóż drugie tyle i zainstaluj lampy do jazdy dziennej).
Pozdrawiam
-
znów mam problem z tym g..em. Jaki jest wpływ uszkodzenia na prace silnika? Czy jest to część niezbędna?