[1.0 01'] Czy taki olej i ile tego oleju ma być?
-
Mam takie pytanie...
Leży mi w garażu nowy 4litrowy olej Castrol Magnatec Diesel 10W40 pozostały po dizloku
Czy mógłbym go wlać do swifta? Jeżeli tak to ile go tam wlać? -
kliken a ile go wlać to se poczytaj FAQ
-
Dzięki...
Czyli leje, będzie swift szybciej jeździł -
Ja bym tam nie lał ale to Twój silnik
-
Zaszkodzic, chyba raczej nie zaszkodzę...
Może inni jeszcze się wypowiedzą co o tym myślą :lizulizu: -
w swoim gti mam wlany mobil 10w40 diesel. parametry ma te same co zwykły mobil, więc moim zdaniem rózni sie tylko naklejką na opakowaniu, tym bardziej ze doradca z mobil polska napisał mi że mozna ten olej stosowac na dolewke do silników benzynowych
-
Koledzy... Ile tego oleju wkońcu ma być do 1.0 bo w FAQ nie znalazłem jakimś trafem
-
Koledzy... Ile tego oleju
wkońcu ma być do 1.0 bo w FAQ nie znalazłem jakimś trafem3,3l z zassaniem przez filtr ... tak jest w każdym silniku ( nawet w FAQ pisze na bank !! )
CZYTAĆ !! to nie boli -
... tak jest w każdym silniku ( nawet w FAQ pisze na bank !! )
CZYTAĆ !! to nie boliPisze to kura pazurem
Jak pouczamy, to pouczamySwoja droga natrafilem w sieci na cos takiego przy okazji szukania odpowiedniego oleju do mojego strucla (wiosenna wymiana zbliza sie, wiec szukam czegos do zalania).
http://www.animegame.com/cars/Oil%20Tests.pdf
Chce go zalac Vavolinem Max Life'em. -
http://www.animegame.com/cars/Oil%20Tests.pdf
Chce go zalac Vavolinem Max
Life'em.zamieszczałem ten test parę razy ... zalewaj bez obawy
-
zamieszczałem ten test parę
razy ... zalewaj bez obawyZe bez obawy to wiem, zastanawiam sie tylko czy te wszystkie testy olejow, marketing i stan rzeczywisty w ogole maja jakiekolwiek znaczenie.
Ojciec w Prelude z '86 roku lal to co mu sie pod reke podsunelo (Castrola, Mobila, Lotosa) i samochod jezdzil jak marzenie. Zastanawiam sie czy jest sens wydawania pieniedzy na lepszy/drozszy olej, czy tak naprawde to wszystko nie jest na tak wyrownanym poziomie, ze sobie mozna odpuscic zabawy... -
Zastanawiam sie czy jest sens wydawania pieniedzy na lepszy/drozszy olej, czy tak
naprawde to wszystko nie jest na tak wyrownanym poziomie, ze sobie mozna odpuscic zabawy...Twoje auto, Twoja sprawa, ten test jest niezależny, wykonany przez fanów bodajże Comodorki ( Holedna Comodore )
-
Dzięki koledzy za rady i pomoce materiałowe z tego linku.
Olej będę wlewał jeszcze w tym tygodniu, zdam relacje co i jak Może będzie troche ciszej chodził