[all] Szum z tylnej części samochodu
-
Witam
Zawsze zastanawiałem się nad jedną rzeczą, mianowicie czy w każdym swifcie przy prędkości powyżej 80km/h słychać głośne szumy z tylnej części pojazdu? Mam rozkmine czy to wina wygłuszenia, czy może łożysk. Szum jest taki, że pasażerowie z tyłu muszą podnosić głos jeśli chcą między sobą się porozumiewać. W sedanie szum ten jest dużo mniejszy w porównaniu do mojego pojazdu.Pytanie drugie. Na pewno tematów o łożyskach było dużo, ale szukajka działa tak, że nie działa Zna ktoś ogólne oznaczenie łożysk tylnych w mkV? Skfy w łożyskowym dostanę dużo taniej, niż jakiś bubel w motoryzacyjnym. Według książki serwisowej łożyska były robione przy 66tys km, więc profilaktycznie wymienić nie zaszkodzi
-
U mnie (Sedan) szum się wydobywa z przednich uszczelek drzwi, a oprócz tego zaczęło być głośniej jak założyłem zimowe opony
-
ja w hatchu mam jeden wielki szum przy hamowaniu z tyłu ale jak hamulce są ok nic takiego się nie dosłuchałem
-
No, szum hamulców też się ostatnio zdarza, ale klocki już są na półeczce i czekają na montaż.
-
U mnie (Sedan) szum się
wydobywa z przednich uszczelek drzwi, a oprócz tego zaczęło być głośniej jak założyłem zimowe
oponyOpon nie biorę pod uwagę, bo wiem jak jest na letnich- niedużo lepiej Hamulce były robione 10tys temu, została tylko pompa i przewody.
Ponawiam pytanie w związku z łożyskami. Wymienić nigdy nie zawadzi, ale niestety nie mam oznaczenia.
-
Gdzieś na forum ostatnio znalazłem:
- DUŻE 6205RS
- MAŁE 6204
Ale niech się jeszcze znawcy tematu wypowiedzą.