zlosniki.pl
    • Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Szukaj

Światła postojowe na włączonym silniku i bez kluczyka w MK3

Kącik techniczny - Swift do 2003 r.
    2
    3
    51
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • G
      GrzECHO Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez GrzECHO

Mam taką małą zagadkę. Czy Swifty miały coś takiego jak światła dzienne?

Porobiłem zdjęcia i u mnie wygląda to mniej więcej tak:

Światła postojowe bez kluczyka:

Światła postojowe z uruchomionym silnikiem:

Światła mijania:

Długich już nie robiłem, mój aparat w telefonie by pewnie tego nie przeżył ;-)

Auto nie ma żadnych przeróbek, lampy nie mają dodatkowych otworów czy żarówek. Po odpaleniu auta lampa główna (żarówka H4) zaczyna świecić jakby z połową mocy.
      Pisałem w tej sprawie do danbar'a ponieważ wiem że ma ksenony, a ten patent może skomplikować założenie tego wynalazku u mnie. Boję się iż przetwornice nie są przystosowane do takiego patentu...

Jakieś pomysły? Dodam że auto jest z kierownicą po złej stronie i pochodzi z rynku japońskiego, jestem drugim właścicielem.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • M
        mateushek001 Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez mateushek001

Ciekawa rzecz u mnie w SS GLS nie ma czegoś takiego, postojówki świecą tak samo na włączonym/wyłączonym silniku. Może w tym aucie była jakaś przeróbka o której nie wiesz ?

• G
          GrzECHO Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez GrzECHO

Instalacja jest seryjna, brak drut-patentów Też bym się nie jarnął gdyby nie fakt iż założyłem diody do postojówek na próbę (już mam seryjne żarówki 5W).
          Wtedy coś mnie tknęło i zacząłem sprawdzać. Jedyną przeróbką jest kabel do radia pociągnięty bezpośrednio z aku i pseudo-alarm ale to odłączałem i brak reakcji
          Zastanawiam się czy to nie jakiś wynalazek w stylu świateł dziennych. W Irlandii bardzo często jeździ się na postojówkach, nie na mijania a na postojowych....

• 1 / 1
          • Pierwszy post
            Ostatni post