Swift gti .Problem ze skrzynią biegów:( Niewchodzi 2 bieg
-
W Swifciorku nie wchodzi 2 bieg :(tylko strasznie zgrzyta:( na postoju da rade wczucić dwójeczke lecz trzeba ja trzymać ... puszczam sprzegło i po delikatnym ruszeniu wyskakuje i zgrzyta:( Chciałem zrobić przeszczep od zwykłej wersji 1.3 lecz przełozenia sa inne na 3,4 i 5 biegu co odbije sie negatywnie na przyśpieszeniu. Czy jest opcja zeby przelożyc ze sprawnej skrzyni tylko 2 bieg i synchornizator? Czy raczej okaże się to wielką misją która zakończy sie nie powodzeniem ?
-
da rade ale zostawisz stare kolo zebate na walku glownym i bedzie to wyc... chyba ze wymienisz walek glowny razem z kolami zebatymi 1 i 2... zreszta mechanior wezmie wiecej niz skrzynia od litra kosztuje dolicz jeszcze przesowke do kompletu jak cos
-
Dziękuje za wskazówki:) Sęk w tym że przegladałem dane techniczne Swiftów i sugerując sie nimi moge wywnioskować ze 1.0 i zwykle 1.3 ma takie same skrzynie Gti ma tylko takie samo przełożenie na 1 i 2 biegu.
-
1,0 i 1,3 8v maja przelozenia takie same, roznia sie jedynie przelozenien glownym. kup jakakolwiek skrzynke i przeloz sobie walek glowny i kola zebate z synchronizatorami i przesowka
-
Dziekuje Ci bardzo Nie bede sie długo zastanawiać i kupuje skrzynie od 1.3 . Jest za 200 zł to chyba nie majątek. Dzwoniłem do gościa od skrzyni i powiedział ze w swifcie sa dwa rodzaje wałków głownych i może byc tak ze on mi nie zwroci pieniedzy za tą skrzynie jesli bedzie inny. O ile dobrze myśle to chodzi o przełożenie głowne .. czyli moj gti ma takie samo jak 1.0 4.105 ,zwykly 1.3 ma 3,523 . I co teraz? Do kupienia skrzynia od 1.3 niestety:(
-
nie kupuj skrzyni od 1.3 bo swift dostanie strasznego przymulenia i znielubisz to auto... ewentualnie 1.0 i szukanie innej skrzyni od Gti bo gti musi miec skrzynie od gti inaczej niechce jechac...
-
nie kupuj skrzyni od 1.3 bo
swift dostanie strasznego przymulenia i znielubisz to auto... ewentualnie 1.0 i szukanie innej
skrzyni od Gti bo gti musi miec skrzynie od gti inaczej niechce jechac...ile razy jeszcze to napiszesz na tym forum ? ...
rzygać się już chce ... -
Oj!
-
Temat do zamkniecia bo niektórzy ludzie sa nieuprzejmi i niemili . Na poprzednim forum nie uzyskalem satyswakconujacej odp wiec napisałem Tutaj. Kolega Mjecio naświetlił mi sprawe i bardzo pomogł za co bardzo Dziękuje.Teraz mniej wiecej wiem na czym stoje.
-
Temat do zamkniecia bo
niektórzy ludzie sa nieuprzejmi i niemili . Na poprzednim forum nie uzyskalem
satyswakconujacej odp wiec napisałem Tutaj. Kolega Mjecio naświetlił mi sprawe i bardzo pomogł
za co bardzo Dziękuje.Teraz mniej wiecej wiem na czym stoje.Zgodnie z życzeniem