Swift-"tuning" :)
-
Pora lekko odgrzac temat . Długo szukałem zderzaka w standardzie. Niestety o ile zamienników częsci mechanicznych jest pod dostatkiem , tak czesci karoserii jest mniej . Odwiedziłem nawet giełde na której jest duuużo częsci i niestety byłem rozczarowany.
Udało się jednak znaleźc nowy zderzak ( dół + góra ) jednak sa to elementy przeznaczone dla najuboższych wersji , czyli są czarne , wykonane z plastiku . Cena jest jednak przystępna ( za kompletny przód życzą sobie ok 100zł ).
I teraz pytanko : Czy ten czarny plastik da się jakoś polakierowac pod kolor autka ?? Tak żeby to miało ręce i nogi...
Pozdrawiam
-
pewnie że się da tylko musi być odpowiedni podkład o plastiku
-
a będzie duża róznica pomiędzy zderzakiem a resztą auta ??
Pobawic sie samemu czy oddac komus ??
-
Nie kupuj tego badziewia za żadne pieniądze!!!
Dwa lata temu nabyłem taki zamiennik marki tyc, górna łyżwa była jakoś za długa o jakieś 5 cm. Nie wspominając że przy próbie złożenia ułamałem dwa kołki...Ja kupiłem w Rawiczu zderzak od gs-a za 150 zł. Komplet ,razem z belką
-
a będzie duża róznica
pomiędzy zderzakiem a resztą auta ??
Pobawic sie samemu czy oddac
komus ??ogólnie łatwiej pomalować zderzak już wczesniej malowany..czyli lepiej kupić uzywany nawet w innym kolorze
-
ogólnie łatwiej pomalować
zderzak już wczesniej malowany..czyli lepiej kupić uzywany nawet w innym kolorzeno chyba, że zderzaczek jest rodem z USDM, wtedy gra warta świeczki
-
No wlaśnie tylko cięzko jest kupic zderzak od gs za rozsądne pieniądze . Na giełdzie zawołali za sam dół ( bo jeden udało się znaleźc ) w kolorze srebrnym , 450zł...
A tak myśle że zamiennik mogę sprawdzic sobie na miejscu ...poza tym chyba dają jakiś paragon itp także wrazie co wymiana
A tak wogóle to tak knuje że jak kupie nówke zamiennik to ominie mnie zabawa z odtłuszczaniem i przygotowaniem do lakierowania, tak mi się wydaje przynajmniej ...Muszę coś zrobic z tą szypą bo tak sie jeździc nie da
-
No wlaśnie tylko cięzko jest
kupic zderzak od gs za rozsądne pieniądze . Na giełdzie zawołali za sam dół ( bo jeden udało
się znaleźc ) w kolorze srebrnym , 450zł...
A tak myśle że zamiennik mogę
sprawdzic sobie na miejscu ...poza tym chyba dają jakiś paragon itp także wrazie co wymianaDaj ogłoszenie na Motogiełdzie Złośnika albo poszukaj na Allegro Znajdziesz na pewno sporo taniej (przynajmniej sam dół - a górna dokładka to 27zł na Allegro)
Pozdr.
-
Daj ogłoszenie na
Motogiełdzie Złośnika albo poszukaj na Allegro Znajdziesz na pewno sporo taniej
(przynajmniej sam dół - a górna dokładka to 27zł na Allegro)
Pozdr.Tak tylko że właśnie to co jest na Allegro wychodzi podobnie tutaj na miejscu, a na miejscu łatwiej o jakieś działania gdyby coś nie pasowało.Kurcze już nie wiem co zrobic...
-
Koledzy szybko zareagowali To jak ?? jest sens wogole ?? bo troszke sie przerazilem tym Ale podoba mi sie suzi na halogenkach super to wyglada ja to sobie wyobrazalem ze podpina sie halogeny pod +12 przez jakis przelacznik i bezpiecznik i po zabawie . A co do przelozenia instalacji to jak juz wole wykonac taka sam , jakos dla mnie latwiej . A od innego autka nie podejda takie halogeny ?? widzialem w polonezach kiedys takie prostokatne, nie daly by rady ??
-
Koledzy szybko zareagowali
To jak ?? jest sens wogole ?? bo troszke sie przerazilem tym Ale podoba mi sie suzi na
halogenkach super to wyglada ja to sobie wyobrazalem ze podpina sie halogeny pod +12 > przez jakis przelacznik i bezpiecznik i po zabawie . A co do przelozenia instalacji to jak juz
wole wykonac taka sam , jakos dla mnie latwiej .Oczywiście, że taką instalację najlepiej samemu wykonać Chyba, ze seryjnie już jest - wtedy masz dopiero lux sytuację
A od innego autka nie podejda takie halogeny
?? widzialem w polonezach kiedys takie prostokatne, nie daly by rady ??
Hmmm - możesz spróbować podpasować wymiarami Skoro w poprzednim zderzaku miałem kierunki z Malucha, to może i halogeny z czegoś innego podasują (mocowania nie muszą się zgadzać - z tym sobie lightowo poradzisz)
Pozdr.
-
Może i by dały rade ale jak by to wyglądało kiedyś coś słyszałem o wesemach...ale też nie będzie to wyglądać jak ori... Patrz,podpinasz ori halogeny pod wtyczkę gdzieś w dole zderzaka,następnie wpinasz przekaźnik i wpinasz ori włącznik i po problemie..jak poszukasz to znajdziesz multum tematów o tym
-
No ale jaka role pelni ten przekaznik ?? po co on tam ? zeby zalaczal posrednio halogeny czy jak ? bo nie czaje sproboje podpasowac od czegos ale nie wiem czy da rade
Teraz tak zerknalem dokladnie na ten schemat i widze ze halogeny sa jakos zespolone ze swiatlami przednimi , to chodzi o to zeby byly od nich jakos tam zalezne ??
-
No ale jaka role pelni ten
przekaznik ?? po co on tam ? zeby zalaczal posrednio halogeny czy jak ?Halogeny do swej pracy pobierają dużo prądu - włącznik mógłby nie wytrzymać przełączania takiej ilości amperów
I tutaj do akcji wkracza przakaźnik - przełącznikiem dajesz przekaźnikowi sygnał, żeby podał napięcie na halogenki
Pozdr.
-
widzialem w polonezach kiedys takie prostokatne, nie daly by rady ??
nie, za duże
Może i by dały rade ale jak
by to wyglądało kiedyś coś słyszałem o wesemach...ale też nie będzie to wyglądać jak
ori...Wesemy - do Mk V są z Wagonika, do Mk IV będą minimalne luzy ... do Mk II i III też powinny być za małe
Patrz,podpinasz ori halogeny pod wtyczkę gdzieś w dole zderzaka,następnie wpinasz
przekaźnik i wpinasz ori włącznik i po problemie..z tym włącznikiem nie jest tak różowo - na allegro ostatnio brak ... ( przynajmniej tego co ja szukam )
Hmmm - możesz spróbować
podpasować wymiarami Skoro w poprzednim zderzaku miałem kierunki z Malucha, to może i
halogeny z czegoś innego podasują (mocowania nie muszą się zgadzać - z tym sobie lightowo
poradzisz)ponoć z jakiegoś VW-eja pasują ... tak kiedyś mówiono mojemu dziadkowi ...
-
z tym włącznikiem nie jest
tak różowo - na allegro ostatnio brak ... ( przynajmniej tego co ja szukam )30zł i Ci znajdę
bo jak zwykły to se trzeba po szrotach pojeździć i znajdziesz
-
No tak myslalem a czemu na
schemacie sa headlight , rozumiem ze to sa reflektory przednie , orginalnie halogeny sa jakos
od nich zalezne ??bez postojówek nie włączysz halogenów ...
bo np przeciwmgielnego tylnego nie da sie wlaczyc bez uruchomienia swiatel
. z przodem jest podobnie ??takoś jakoś
30zł i Ci znajdę
bo jak zwykły to se trzeba po
szrotach pojeździć i znajdzieszdaje Ci od ręki - tylko ma być to ori do Mk IV, taki jak miał Nanbu u siebie w byłym świstaku
-
daje Ci od ręki - tylko ma
być to ori do Mk IV, taki jak miał Nanbu u siebie w byłym świstakuzdjęcie poproszę Jelonowi jakoś dało radę wyciągnąć z pierwszego lepszego Mk IV w Zabrzu swoją drogą będę pamiętać jakbym widział
-
zdjęcie poproszę
Jelonowi jakoś dało radę wyciągnąć z pierwszego lepszego Mk IV w Zabrzu swoją drogą będę
pamiętać jakbym widziałdało, dało i dziękuję bardzo
-
Panowie pomocy !!! Troszke polatałem po Poznaniu , po lakiernikach , po lakierniach itd. Ceny są okrutne. Biorąc pod uwagę że mam do zrobienia kilka wyprawek na aucie , plus polakierowanie zderzaka to praktycznie wychodzi koszt drugiego Suzuki I teraz szatański pomysł : malował ktoś z Was autko czarnym matem ?? chodzi mi o pomalowanie całego auta na czarny mat , zwykłym wałkiem . Farba jest tania wałek też a efekt mógłby być niezły:)
Co koledzy myślą ??
P.S : jak się nie ma kasy to się desperacko wszystko wymyśli żeby zaoszczędzić