Jak rozpoznać skrzynie biegów ??
-
Dzisiaj jeszcze raz się przejechałem.I moim zdaniem obudowa katalizatora przepuszcza (a spawali ją w warsztacie 3mies temu ) , i to ona daje takie dzikie dźwięki .Ale aż taki spadek mocy i wzrost spalania przez nieszczelny wydech ??
-
zmierz kompresje to będziesz wiedział co się dzieje, jak autko rozpędzasz do tak wspaniałych prędkości to znaczy że silnik "pachnie szrotem"
-
Albo sprawdź czy Ci się wszystkie koła luźno obracają, bo o najprostszym czasem niektórzy zapominają
-
zmierz kompresje to będziesz
wiedział co się dzieje, jak autko rozpędzasz do tak wspaniałych prędkości to znaczy że silnik
"pachnie szrotem"Hehe kolego myślałem że właśnie tak będzie , już nawet jeździłem oglądać nowy motorek.Ale dzisiaj kiedy próbowałem odpalić auto , nie chciało kompletnie odpalić.Jak już się udało uruchomić to silnik strasznie "przeskakiwał" . Latał w ramie , jakby miał wyskoczyć.Jak się później okazało dwa przewody WN co prawda były na swoich miejscach ,ale nie łączyły.Skutkiem było to że jeździłem na 2garach...Po poprawieniu połączeń jak ręką odjął.
A wydech i tak jest lekko dziurawy,ale to chyba częste w swiftachAle wracając do wątku głównego: skrzynia biegów pochodzi z 1.0 i super przyspieszenie jest Czekam do wiosny , kupie wtedy szersze oponki letnie i wtedy będzie szał:)
Myślę że problem został rozwiązany , więc temat można uznać za zamknięty .
Dziękuje wszystkim za rady oraz pozdrawiam
-
super przyspieszenie to jest na skrzyni z Gti... ja wlasnie dzis nieskromnie zrobilem jazde probna na nowej Gti'kowej skrzyni no i wkoncu mam znowu Gti
pozdro... -
GTi i 1.0 mają takie samo przełożenie na 1,2 i 3 jeśli dobrze pamiętam. Efekt placebo?
Proponuję skończyć OT i moderatorowi pozostawić w tym temacie posty odpowiadające na pytanie z tematu, taki mały FAQ dla potomnych
-
pierwszy i drugi powinien byc taki sam trojka juz dluzsza... ale niestety jezdzilem na skrzyni z Gti potem mi padla wsadzilem 1.0 i to juz nie to samo... od dzis znowu mam Gti i powiem ze skrzynia z litra jest mniej dynamiczna niebo i ziemia...Gti na skrzyni od 1.0 niejest juz jak Gti traci polot biegi wchodza gorzej i samochod jakby traci na tym za co kocha sie Swifta Gti...Kazdy kto wsadzil do Gti skrzynie od 1.0 wie o czym mowie...