[SS 94'] oleje
-
Witam. Temat przerabiany wielokrotnie, ale nie mam siły walczyć z szukajką, raz że "mało" znajduje albo jak znajdzie to zupełnie nie to co trzeba (tu prośba do adm. może by coś usprawnić...?) Pytania:
-
Jeśli chodzi o olej silnikowy to co polecacie:
a) Motul 4100 Power 15W-50 tak jak napisane na stronie klubowej;
b) valvoline Maxlife 10W40;
c) .....? może ktoś używa jeszcze coś godnego? -
Jeśli chodzi o olej przekładniowy:
a) gorąco polecany przez kolegów Castrola taf-x;
b) jako, że olej z punktu "a" jest Dość drogi (ok27PLN za 0,5l) może VALVOLINE DURABLEND GEAR OIL GL-4 75W90 (ok 29 za 1l); -
Jest szansa dostać uszczelkę pod miskę olejową czy pozostanie mi ratować się silikonem?
-
-
Ad3
Mozna dostac bez problemu uszczelke pod miske.
-
1,2 kazdy ma swoje widzimisie lej valvo
3. olej uszczelke, zloz na dirko (taki szary silikon lepszej jakosci) u siebie pokrzywilem miske przy zdejmowaniu, wiec git trzymal no chyba ze nie beda mieli to na wurtha, to wiadomo jeden z najlepszych producentow chemii motoryzacyjnej
http://moto.allegro.pl/item874499170_elring_masa_uszczelniajaca_dirko_silikon_50_180.html
http://moto.allegro.pl/item864263503_wurth_silicon_szczeliwo_do_silnikow_pomp_czarne.htmltakie cuda maja w wiekszosci sklepow motoryzacyjnych, sprawdz jeszcze powierzchnia miski czy jest prosta, i odlusc koniecznie
-
osobiście leje mobila 5W50, i w moim Justy 97 (Magiar) się sprawdza.
-
c) .....? może ktoś używa jeszcze coś godnego?
Castrol EDGE Sport 10W-60
- Jeśli chodzi o olej
przekładniowy:
a) gorąco polecany przez
kolegów Castrola taf-x;
Castrol TAF-X lub TAF-XS (ale tego nigdzie nie widziałem w sklepach). Ja żadnego innego już nie zaleję bo nie może być już lepszego - Erde jeździł moim Swiftem to wie jak ładnie może pracowac skrzynia po prawie 300tys przebiegu
- Jeśli chodzi o olej
-
"...ładnie może pracowac skrzynia po prawie 300tys przebiegu smile..."
Możliwe, że moja już się zbliża do podobnego przebytego dystansu...;) Dzięki, mam jasność czym to zalewam.
-
Witam. Temat przerabiany
wielokrotnie, ale nie mam siły walczyć z szukajką, raz że "mało" znajduje albo jak znajdzie to
zupełnie nie to co trzeba (tu prośba do adm. może by coś usprawnić...?) Pytania:- Jeśli chodzi o olej
silnikowy to co polecacie:
a) Motul 4100 Power 15W-50
tak jak napisane na stronie klubowej;
b) valvoline Maxlife 10W40;
c) .....? może ktoś używa
jeszcze coś godnego? - Jeśli chodzi o olej
przekładniowy:
a) gorąco polecany przez
kolegów Castrola taf-x;
b) jako, że olej z punktu "a"
jest Dość drogi (ok27PLN za 0,5l) może VALVOLINE DURABLEND GEAR OIL GL-4 75W90 (ok 29 za 1l); - Jest szansa dostać
uszczelkę pod miskę olejową czy pozostanie mi ratować się silikonem?
Ja polecam:
Valvoline Maxlife 10w40 albo
Liqui Moly Olej Super Leichtlauf Motoroil 10W-40
- Jeśli chodzi o olej