Jaki olej do skrzyni > 1.0 1996r.
-
A co powiecie na te oleje?
Mogę je kupić od reki. W sumie nie będę dolewał, wymienię na całkiem nowy.1. Castrol Manual EP80W-90 1L
2. Castrol Differential EPX 80W-90 1L
3. Halfords Gear Oil EP80W/90 GL4 1L
4. Castrol Manual SMX-S Gear Oil 1L
W sumie to tylko 1.0 wiec może nie przesadzać
Szkoda ze nie ma na stronce info odnośnie klasy GL. -
Wyszukiwarka Castrola zaleca jako bdb TAF-X, a dopuszcza jako dobry SMX-S. Po ile masz tego SMX-S, bo na allegro widzę w cenach identycznych jak TAF-X?
-
Wyszukiwarka Castrola zaleca
jako bdb TAF-X, a dopuszcza jako dobry SMX-S. Po ile masz tego SMX-S, bo na allegro widzę w
cenach identycznych jak TAF-X?Tak więc Castrol SMX-S kosztuje 19.99 euro za litr, czyli muszę kupić 3 litry = 60 euro
-
taf-x opłaca się zalać gdy słychać już 2 bieg albo jest to gti .
W pozostałych przypadkach jeśli nie strzelasz biegami można wybrać tańsze wersje . -
a czy taf-x pomoże na hałasujące (przy nie rozgrzanym oleju) łożysko na wałku głównym??
-
Niet panie yendrek , tu pomoże tylko wymiana tego łożyska .
Albo tańsza naprawa , podgłośnić radio -
A ja mam zamiar zakupić olej firmy valvoline durablend gl-4 75w-90 lub syn power 75w-90. Jeden jest półsyntetyczny a drugi full syntetyczny. Jaki powinno się zalać, dodam że nie wiem czy w skrzyni był już olej wymieniany. mój przebieg 132000
Proszę jeżeli ktoś wie o sugestie.
-
Witam
Rok temu wymieniałem w swoim 1.0 2001r. z oryginalnego na ten: [url=http://www.allegro.pl/item854857707_total_transmission_bv_75w80_1l_g4_f_ra.html][/url] i jak na razie biegi wchodzą perfekcyjnie (nie miałem wcześniej żadnych problemów ze skrzynią). Pozdrawiam -
Byłem w sklepie, wymacałem wszystkie oleje które podałem we wcześniejszym poście i wybór padł na:
http://www.halfords.ie/webapp/wcs/stores...yId_212351#dtab
Jest to olej klasy GL-4
Generalnie nie wiem co było zalane do skrzyni i czy kiedykolwiek ktoś ten olej zmieniał. Na moje potrzeby ten będzie w sam raz. Nie doczytałem czy to syntetyk, półsyntetyk czy mineral, ważne że klasa jest odpowiednia.Wymiana zaraz po Nowym Roku
-
miałem ten olej i się go pozbyłem,zimą kicha bo to mineral zalałem taf-x i wszystko wrociło do normy.Przy-25 skrzynka chodzi pięknie
-
Byłem w sklepie, wymacałem
wszystkie oleje które podałem we wcześniejszym poście i wybór padł na:
http://www.halfords.ie/webapp/wcs/stores...yId_212351#dtab
Jest to olej klasy GL-4
Generalnie nie wiem co było
zalane do skrzyni i czy kiedykolwiek ktoś ten olej zmieniał. Na moje potrzeby ten będzie w sam
raz. Nie doczytałem czy to syntetyk, półsyntetyk czy mineral, ważne że klasa jest odpowiednia.
Wymiana zaraz po Nowym RokuKolego... Jest taka fajna strona... I nie wiem dlaczego uparcie nie chcesz skorzystać z jej dobrodziejstwa. Idziesz w Castrola więc posłuchaj producenta i kup to co zaleca do swifta - TAF-X ewentualnie SMX-S. Ceny są chyba zbliżone.
-
Oki, przekonaliście mnie Jestem na etapie poszukiwań TAF-X bo jak już mam zapłacić za olej to niech to będzie porządny olej. U mnie na szczęście nie ma temperatur -25, maksymalna jaką zanotowałem to -5 i to też był rekord
-
radia nie mam
dzisiaj wlałem castrola i jest rewelka, skrzynia mimo zmarznięcia nie hałasuje, biegi super chodzą, a najbardziej prawdopodobną przyczyną hałasowania łożyska była zbyt mała ilość oleju -
Mi ostatnio jak byłem w serwisie polecili i zarazem wymienili olej na Shell Spirax AX 80W-90, i nagle wsteczny przestał haczyć jest trochę drogi (zapłaciłem 32zł/litr) ale tego się nie robi co pół roku.
-
O masz, co wam tak ubywa tego oleju?
Uszczelniacze się tak sypią ? -
coś mi się widzi, że kumpel za mało nalał jak zmieniałem silnik
-
radia nie mam
dzisiaj wlałem castrola i
jest rewelka, skrzynia mimo zmarznięcia nie hałasuje, biegi super chodzą, a najbardziej
prawdopodobną przyczyną hałasowania łożyska była zbyt mała ilość olejuJakiego dokładnie Castrola nalałeś? W jakich opakowaniach go kupiłeś? 1l czy 0.5l ?
-
pewnie taf-x'a nalał
-
castrola taf-x, opakowania są tylko 0,5 litrowe, koszt 140 zeta
większe opakowanie tego oleju to beczka 25 l.wybór tego oleju padł za namową kolegów, jak również na innych forach jest on polecany
-
Olej dziś zamówiłem (TAF-X), będzie na jutro na 12.00