Nietypowa przypadłość.... dobrze że chociaz lpg działa ;]
-
rano sprawdze i dam znać dzięki :), z błędami kiedyś wyskakiwał mi że niby coś z czujnikiem temperatury powietrza jest nie tak ale mu przeszło nawet po tym jak przestał chodzić na benzynie wybłyskiwał że niby ok jest ale obadam moze cos sie zmeniło .
-
coś mi się kojarzy, że "naczelny filozof" posiada SS 1.6, ale nie widziałem żeby sie specjalnie ost na forum wypowiadał...
-
więc tak, sprawdziłem błędy i wybłyskało 23 czujnik temperatury, ten w obudowie filtra powietrza. Czy to faktycznie może mieć wpływ na sterowanie wtryskiem?
-
więc tak, sprawdziłem błędy i
wybłyskało 23 czujnik temperatury, ten w obudowie filtra powietrza. Czy to faktycznie może
mieć wpływ na sterowanie wtryskiem?a nie ?
-
więc tak, sprawdziłem błędy i
wybłyskało 23 czujnik temperatury, ten w obudowie filtra powietrza. Czy to faktycznie może
mieć wpływ na sterowanie wtryskiem?Czujnik daje informacje
z kosmosu
i przez to komp dozuje skrajnie ubogą/bogatą mieszankę. Co z nim zrobić to chyba juz wiesz -
próbowałem zapalić po nagrzaniu silnika, odpiąłem czujnik i niestety też nie zapala nawet nie próbuje zaskoczyć, czujnik już sie kombinuje nowy , oby sie wkoncu udało jedno co mnie jeszcze martwi to to ze wtrysk powinien choc odrobine paliwa podac a on jest suchutki :/,ale no sie zobaczy :), dam znać jak tylko wymienię czujnik czy chodzi dzięki za wskazówki
-
wsumie to chyba dalej będzie nie sprawne bo.... poodpinałem po kolei wszystkie czujniki najpierw na przemian potem wszystkie razem i za każdym razem było to samo na ciepłym silniku następowało zgaśnięcie i więcej zapalić nie chciał
-
No ale ile to roboty zdjąc weżyk paliwoy przy wtrysku. Do butelki dziada i przekrecić stacyjne. Jak paliwo tryska na potege to coś przy wtrysku. Jak nie leje to padnieta padnieta pompa albo cos zatkane...
-
paliwo leci to już sprawdzone, pompa paliwa nowa, filterek też, wtrysk inny zakładany i też nic, czujnik temperatury wymieniłem dziś i po 20 kilometrach znowu sie silnik wyłączył :(, zostaje chyba komputer , jak to nie pomoże to już nie wiem co można zrobić
-
porażka totalna wymieniony wtrysk czujniki, komputer i nic nie wiem co to mogło być, miałem drugi silnik przełożyłem w końcu całość i chodzi ale no dziwne.... że nie dało rady się doszukać co to była za usterka, dziękuje wszystkim za podpowiedzi. Pozdrawiam