Swift GTI mk2. Problem z pracą silnika gdy jest zimny.
-
obadaj caly uklad zaplonowy od palca z kopulka do swiecy, moze cos nie laczyc, bo to wyglada jakby na 1 cylindrze nie mial iskry i stad zapach paliwa
-
Wtryskiwacze nie ciekną bo sprawdzałem i wymieniałem wszystkie 4 oringi. To na zimnym mógłby nie mieć iskry a po 2km tak? Te benzyne to raczej czuć z tyłu to mi się wydawało że coś jest nie tak z ssaniem i go zalewa i wypluwa. Albo jedna świeca coś szwankuje. Jakieś pomysły?
-
To na zimnym mógłby nie mieć iskry a po 2km tak?
Po 2 km robi sie na tyle cieplo pod maska, ze wilgoc odparowuje i wszystko wraca do normy. Kable jak sprawdzales? Bo u mnnie disco bylo na tyle male, ze golym okiem praktycznie niewidoczne, a na zimnym silniku nie dalo sie jezdzil.
-
zdejmij kopulke i wysusz/ wyczysc
-
Po 2 km robi sie na tyle
cieplo pod maska, ze wilgoc odparowuje i wszystko wraca do normy. Kable jak sprawdzales? Bo u
mnnie disco bylo na tyle male, ze golym okiem praktycznie niewidoczne, a na zimnym silniku nie
dalo sie jezdzil.dokladnie tak jak jest mowione, sciagnij kopolke sprawdz w jakim jest stanie i wyczysc/wymien
-
Ok. Dam znać jak sprawdzę. A wiecie ile mogą kosztować kable WN? I Czy lepiej zainwestować w orginalne?
-
ceny kabli w zalezności od producenta :)Nie kupuj najtańszych- ich jakośc niestety pozostawia wiele do życzenia. Z tańszych polecane -SEIWA , NIPPARTS- ceny do 150zł. Drozsze- NGK-ok.-350zł ,Magnecor-450zł.
-
ceny kabli w zalezności od
producenta :)Nie kupuj najtańszych- ich jakośc niestety pozostawia wiele do życzenia. Z
tańszych polecane -SEIWA , NIPPARTS- ceny do 150zł. Drozsze- NGK-ok.-350zł ,Magnecor-450zł.Magnecory ostatnio widziałem na allegro po 300 z hakiem ...
-
Magnecory ostatnio widziałem
na allegro po 300 z hakiem ...napewno byly dedykowane do Swifta GTI? Taniej niż 400zł nigdzie niewidziałem. (oczywiscie chodzi o nowe)
-
napewno byly dedykowane do
Swifta GTI? Taniej niż 400zł nigdzie niewidziałem. (oczywiscie chodzi o nowe)tak nowe do GTi
P.s: swego czasu były także do 8V o dziwo