Pompka paliwa w 1.0 MK3
-
jakie są objawy gdy pomka paliwa ma juz dość????????? słyszałem ze pompka wytrzymuje max 200 tys km . ja juz prawie tyle mam na liczniku . moze juz czas??
-
jakie są objawy gdy pomka
paliwa ma juz dość????????? słyszałem ze pompka wytrzymuje max 200 tys km . ja juz prawie tyle
mam na liczniku . moze juz czas??pompa wytrzymuje zaleznie od paliwa jakie tankujesz oraz czy bedzie zasysala powietrze(wyjezdzanie paliwa do totalnego zera)...
jak padnie to nie pojedziesz autem, jak slabnie to, auto moze: stracic na mocy, gasnac, miec problem z rozruchem, nierowno wchodzic na obroty oraz wolne obroty moga byc nie rowne.
napisz jakie objawy masz w aucie i dlaczego sadzisz ze to pompa? -
Dokładnie, to co pisze kolega wyżej, pompa potrafi jeździć i jeździć. Znam mk3, które ma dużo ponad 200tys i nic się nie dziej. Moje mkV ma 130tys i pompa powoli pada. Dlaczego? Bo zawsze brakuje na paliwo
-
Zawsze tankuje 95 przez półtora roku paliwa zbrakło mi tylko raz ale to i tak mnie Swistak mocno zdziwił poniewaz gasł odpalał i dalej jechał i tak bez paliwa przejechałem ze 3 kilometry :D filtr paliwa wymieniałem rok temu moze juz sie przypchał? Najgorsze jest to ze nie reaguje na pedał gazu do pewnego stopnia a nagle szarpnie i juz idzie normalnie!!bardzo po mału spada na 800 obrotów ale spada i czasami nie równo pracuje !!!A czasami odpala i chodzi jak igiełka nawet na chwilke sie nie przydusi wychodze z założenia ze to musi sie dziac cos z paliwem:)
-
Zawsze tankuje 95 przez
półtora roku paliwa zbrakło mi tylko raz ale to i tak mnie Swistak mocno zdziwił poniewaz
gasł odpalał i dalej jechał i tak bez paliwa przejechałem ze 3 kilometry filtr paliwa
wymieniałem rok temu moze juz sie przypchał? Najgorsze jest to ze nie reaguje na pedał gazu do
pewnego stopnia a nagle szarpnie i juz idzie normalnie!!bardzo po mału spada na 800 obrotów
ale spada i czasami nie równo pracuje !!!A czasami odpala i chodzi jak igiełka nawet na
chwilke sie nie przydusi wychodze z założenia ze to musi sie dziac cos z paliwem:)filtr nie powinien sie tak szybo zapchac chyba ze tankujesz bagno a nie bene. Moze w jakis sposob z paliwem podawane jest tez powietrze(gdzies jakas nieszczelnosc w ukaldzie paliwowym) w innym temacie piszesz ze olej w filtrze powietrza masz, ale jest on wmiare czysty zeby powietrze moglo swobotnie przedostac sie przez niego? sprawdz czy silnik ogolnie ma dojscie powietrza caly czas.
-
Witam kolego, ja u siebie mam niemal identyczne objawy i próbuje z tym walczyć od dłuższego czasu. Z pewną różnicą: Filtr paliwa nóweczka, podobnie jak f. powietrza. Owszem, ma chlapnięte delikatnie na środku olejem, ale to mnie nie martwi, bo olej świeżutki czyściutki a zresztą przepływ powietrza jest zachowany. W sumie to pompy paliwa na dobrą sprawę nie sprawdzałem. Patrząc wstecz to jak sie wziąłem za wymiane f. paliwa to okazało się, że siedzi oryginał i nie ma wcale ochoty wyleźć Więc pompa dostawała praktycznie niefiltrowaną wachę. Dodatkowo ostatnio zdarzyło mi się kilka razy zjeździć prawie do pustego..
-
wziąłem za wymiane f. paliwa to okazało się, że siedzi oryginał i nie ma wcale ochoty wyleźć
Więc pompa dostawała praktycznie niefiltrowaną wachę. Dodatkowo ostatnio zdarzyło mi sięz tego co mi wiadomo to pompa paliwa jest w baku wiec przed filtrem
-
hmm, być może
-
korek od wlewu paliwa mam zawsze nie dokrecony poniewaz jak go dokrece to tak jak by zapowietrzał sie układ paliwowy i szarpie strasznie momentami. seryjny filtr powietrza mam wyjety i załozony storzek nie ma mowy o tym ze dostaje za mało powietrza. a ten olej to z odmy i są naprawde go sladowe ilosci
-
"hm, być może"
Hmm raczej na stówę...
-
korek od wlewu paliwa mam
zawsze nie dokrecony poniewaz jak go dokrece to tak jak by zapowietrzał sie układ paliwowy i
szarpie strasznie momentami. seryjny filtr powietrza mam wyjety i załozony storzek nie ma
mowy o tym ze dostaje za mało powietrza. a ten olej to z odmy i są naprawde go sladowe iloscipodjedz na badanie spalin do dobrego fachowca on ci powie co i jak na ich podstawie, przez stozek tez mozesz jakiegos laga zlapac.
-
Witam ja mam około 200tyś przebiegu ale moja pompka pompuje jak wściekła:) no chyba że poprzedni właściciel nabił nową ale wątpię. Moja pompka pójdzie do 400tyś:)
Kochom moja japońsko bezawaryjno rakieta