[GTI mk3 ] Angelleyes Projekt: Suzuki Swift 1.3 GTI '93 Black Edition
-
Dokręcane nakładki zawsze
mogę poźniej odsprzedać ;)póki co wygląd zmieniłby się znacznie. Orientuje się ktoś jaki jest
przybliżony koszt?:)Jakieś propozycje zgrabnych końcówekz Waszej strony?Kiedyś kupywałem do swojego sedana taką ładną końcówkę w markecie Real - nie śmiać się - miało być tanio - koszt 1 szt. to ok. 20 zł. Co prawda od wiosny do jesieni prezentowała się nawet nieźle - zima była dla niej okrutna i po prostu zardzewiała.
Podsumowując - wydasz w Realu 40 zł i na sezon letni to wystarczy -
BTW: gdzie kupiłeś tę
Chłodnicę kupiłem taką -jaką
kupił Wojtas i bodajże Erde- firmy KOYORAD o numerze 7402082x. Niby miała pasować p&p.
Zasugerowałem się opinią innych i nie pomierzyłem sam-Mój błąd.BTW- niewiem w takim razie
jakim cudem chlodnica o w/w numerze pasuje p&p- może koledzy co mają takową wypowiedzą się na
ten tematbo kupiles do 1.3 a nie do GTi
One wlasnie roznia sie tylko dlugoscia, reszta wymiarow jest taka sama.
-
takie końcówki ultera mam u siebie- koszt 30zł szt., jakość znakomita- po 3 zimach nie ma na nich grama rdzy i świecą się jak nowe
-
takie końcówki
ultera mam u siebie- koszt 30zł szt., jakość znakomita- po 3 zimach nie ma na nich grama rdzy
i świecą się jak noweWłasnie takie końcóweczki jak u Ciebie bardzo mi się podobają:) Mógłbyś podać dokładny model w/w końcówek? ewentualnie link do stronki gdzie można je zakupić ?:) Z góry dziekuję
-
Własnie takie końcóweczki jak
u Ciebie bardzo mi się podobają:) Mógłbyś podać dokładny model w/w końcówek? ewentualnie link do stronki gdzie można je zakupić ?:) Z góry dziekujęTez mam taką i fajnie to wygląda TUTAJ masz mnogość tego,a ja mam tą pierwszą od góry
-
ja mam chyba też tą NX01 tzn dwie;)
-
Własnie takie końcóweczki jak
u Ciebie bardzo mi się podobają:) Mógłbyś podać dokładny model w/w końcówek? ewentualnie link
do stronki gdzie można je zakupić ?:) Z góry dziekuję -
takie końcówki
ultera mam u siebie- koszt 30zł szt., jakość znakomita- po 3 zimach nie ma na nich grama rdzy
i świecą się jak nowekońcówki zacne, ale montaż nieteges...
-
końcówki zacne, ale montaż
nieteges...lepszy niż na śrubkę przynajmniej odstrasza amatorów cudzej własności
-
końcówki zacne, ale montaż
nieteges...a co z montażem nieteges wg ciebie? że w śroku widać te oryginalne końcówki?? już są one przycięte zresztą duzo nowszych aut ma właśnie w taki sposob fabrycznie zamontowane nakladki, że widać w srodku te cienkie rurki...
-
a co z montażem nieteges wg
ciebie? że w śroku widać te oryginalne końcówki?? już są one przycięte zresztą duzo
nowszych aut ma właśnie w taki sposob fabrycznie zamontowane nakladki, że widać w srodku te
cienkie rurki...No i co z tego,że salonowe tak mają Mała rzecz a psuje widok Ale jak przycięte i nie widać to ok
-
W dniu dzisiejszym byłem na pomiarze kompresji Wynik- 4x15 -równiutko na gazdym garze xD:) zresztą zobaczcie sami Przy okazji zrobiliśmy sobie mały godzinny spocik z Wesylem;)
-
sciagnij ten znaczek z maski i duzo mu do mojego nie bedzie brakowało:D
a podjechalem tylko na chwilke;] -
a co z montażem nieteges wg
ciebie? że w śroku widać te oryginalne końcówki?? już są one przycięte zresztą duzo
nowszych aut ma właśnie w taki sposob fabrycznie zamontowane nakladki, że widać w srodku te
cienkie rurki...no i właśnie te cienkie rurki wewnątrz nakładek to kicha.
ale skoro przyciąłeś to gitarka
-
Przyszedł czas na ogarnięcie zawieszenia.Na pierwszy rzut do wymiany idą wahacze przód x2, końcówki drążka x2, guma przegubu zewnętrznego-lewa. Przymierzam się także do zakupu sprężyn obniżających- i tutaj mam do szanownych kolegów pytanie praktyczne. Jak jest z użytecznością i twardością sprężyn dostępnych na polskim rynku? chodzi mi konkretnie o jazdę na codzień, street, ewentualnie 1/4 mili. Proszę o konkretne odpowiedzi - kto jakich sprężyn używa/używał i jak się sprawują na polskich drogach.
-
Ja mam niebieskie H&R w sedanie, jest niżej, nie kladzie sie w zakretach, ale nie jest to jakis beton zawias, w odróżnieniu od czerwonych H&R, ale to są torowe sprężyny bardziej :))
-
Proszę o konkretne odpowiedzi - kto jakich sprężyn używa/używał i jak się sprawują na
polskich drogach.na forum są userzy z Vogtlandami ( Erde, MKV )
H&R ( zazwyczaj rajdowcy, Luk_dg miał u siebie chyba )
Jamexy ( m.in. ja, Indii, K-88 i parę innych osób )Z innych są jeszcze Eibachy ( też ktoś miał na forum ), Apex-y, Lesjofors i Platimexy ( też ktoś miał na forum )
co do Jamex-ów i seryjnych amorków - jest porównywalnie twardo do serii, po ułożeniu jeździ się bardzo dobrze, jak na amorki bez skróconego skoku.
-
H&R ( zazwyczaj rajdowcy,
zaklinacz ma tylko nie pamiętam który kolor
-
zaklinacz ma tylko nie
pamiętam który kolora to nie wiedziałem, ale chyba ma niebiewskie
-
a to nie wiedziałem, ale
chyba ma niebiewskiechyba te twardsze,bo mówił,że mu plomby wypadają