[GTI mk3 ] Angelleyes Projekt: Suzuki Swift 1.3 GTI '93 Black Edition
-
zrob to jak najszybciej... bo nowe dzwi moga okazac sie inne od tych prostowanych i cala ukladanka przestanie do siebie pasowac, ja zmienilem maske przed samym lakierowaniem i okazala sie juz inna niz stara prostowana...
-
Była parkingówka z tego c mi
wiadomo i po ogledzinach zderzaka to raczej prawda. Co do wyglądu to jest bardzo dobrze
Xsystoff nie Chciałbyś widzieć swojego obecnego auta zanim Wojtas wyspawałreperaturki
;)ciekawe czy zadbał o odpowiedniej jakości blachy...jeżeli nie- to z pewnością Przekonasz
się o tym wkrótce. Co do starości to każde auto powyżej 10 lat jest Starechyba pomyliłeś samochody? blacharkę robiłem w rajdówce, ten jest fabryczny cały.
-
chyba pomyliłeś samochody?
blacharkę robiłem w rajdówce, ten jest fabryczny cały.Co potwierdza chociazby czujnik lakieru Co nie zmienia faktu, ze w zyciu nie dotknę sie do powazniejszej blacharki w Swifcie Nie liczac tego blotnika z przodu oczywiscie i tej dziurki jednej, malej, wiadomo gdzie
-
chyba pomyliłeś samochody?
blacharkę robiłem w rajdówce, ten jest fabryczny cały.Fakt chodziło mi o rajdówkę ;):) Niewiem dlaczego myślałem że to ten sam samochód
-
Co potwierdza chociazby
czujnik lakieru Co nie zmienia faktu, ze w zyciu nie dotknę sie do powazniejszej blacharki
w Swifcie Nie liczac tego blotnika z przodu oczywiscie i tej dziurki jednej,
malej, wiadomo gdzieKsystoff w takim razie tobie mogę pogratulować prawie idealnego GTI-choc mogłby się okazać po konkretnym "oklepaniu" że pare elementów blacharskich byłoby jednak do wymiany- jeżeli wczesniej nie były robione. Zresztą każdy ma inne gusta i upodobania- jeden woli kupic "ideał" i nic nierobić, inny kupuje auto do cześciowego odrestaurowania. Czy auto dobrze pospawane i świetnie polakierowane odbiega czymś od auta nierobionego? dla mnie ma wartość cała praca i serce włożone w odrestaurowanie samochodu- każdy kto przez to przechodził wie o czym mówie. Ale rozumiem także osoby ktore podchodzą do tego inaczej-o gustach i podejściu do Swifta się nie dyskutuje ;):)
-
Jasne, każdy robi jak uważa ;-)
Ja mysle ze blacharka to za duzy/drogi/za duzo wysilku kosztuje zeby robic po lebkach albo tylko czesciowo. Jak podluznice, mocowania wahaczy, ogolnie nosne elementy karoserii sa OK to reszta to jest kosmetyka i spokojnie mozna jezdzic wiele lat ;-) -
Zresztą każdy ma inne gusta i upodobania- jeden woli kupic "ideał" i nic nierobić, inny kupuje
auto do cześciowego odrestaurowania. Czy auto dobrze pospawane i świetnie polakierowane
odbiega czymś od auta nierobionego?Zgadzam sie z tym wpelni co piszesz, ja po prostu nie mam ani czasu ani miejsca ani ochoty zeby reanimowac auto jak Ty czy chociazby Przemek. Wolalem od razu polozyc kase i nie robic nic, chociaz jak sie okazalo i tak musialem cos tam wlozyc Za to odbudowujac auto masz zaje... ehem duza satyfkacje ze z rdzuzuki zrobiles piekne GTi Dlatego Ci kibicuje mocno i licze ze na zlocie poogladamy swoje bolidy przy piwku W koncu czarne Mk3 "to je to"
także osoby ktore podchodzą do tego inaczej-o gustach i podejściu do Swifta się nie dyskutuje
;):)Wazne, ze to Swift, a nie jakis Gulfenson II 1.3 50 HP
-
Jasne, każdy robi jak uważa
;-)
Ja mysle ze blacharka to za
duzy/drogi/za duzo wysilku kosztuje zeby robic po lebkach albo tylko czesciowo. Jak
podluznice, mocowania wahaczy, ogolnie nosne elementy karoserii sa OK to reszta to jest
kosmetyka i spokojnie mozna jezdzic wiele lat ;-)no dokladnie nie ma co robic po lebkach, sam ostatnio spedzilem caly weekend pod autem wspawujac calkowicie nową tylnia lewa podluznice(juz sie z niej sypalo mocno), teraz wiem ze jest to tak zrobione i zakonserwowane ze bedzie to ostatnia rzecz w swifcie to przerdzewieje albo sie rozpadnie;]
-
Czy ja cos przegapilem czy malujesz SS na niebiesko?
Jak przemalujesz czarna perelka na niebieskie cos to sie nie odzywam -
Czy ja cos przegapilem czy
malujesz SS na niebiesko?
Jak przemalujesz czarna
perelka na niebieskie cos to sie nie odzywamNieee.... oczywiscie ze w moich łapkach zostanie czarnulka :D:D...ale zatanawaiam się czy nie kupić jakiejś błękitnej perełki mojej drugiej "lepszej" połowce- dla kontrastu;)
-
Nieee.... oczywiscie ze w
moich łapkach zostanie czarnulka :D:D...Patrze na podpis i zaczalem sie zastanawiac
ale zatanawaiam się czy nie kupić jakiejś błękitnej
perełki mojej drugiej "lepszej" połowce- dla kontrastu;)Teraz SS nonGTi sa tanie,
-
Czy ja cos przegapilem czy
malujesz SS na niebiesko?
Jak przemalujesz czarna
perelka na niebieskie cos to sie nie odzywamA mnie ta błękitna perełka z podpisu bardzo się podoba nadaje iście charakterny wyraz auta. Ale widzę ze są na forum ludzie którzy gustują tylko i wyłącznie w oklepanych rozwiązaniach :lizulizu:
Nawiązując do całego wątku, super sprawa wiem jaki masz zamysł i również gorąco Ci kibicuję
-
Odświeżam temat Niestety wbrew obietnicom nie udało się zakończyć prac blacharsko-lakierniczych do Świąt:( W międzyczasie zakupiłem okazyjnie aluski:) W sumie troche z ciekawości zdecydowałem się na alufelgi -Dezent C - o szerokosci-7,25 Jx15 ET 35 z oponkami Uniroyal Rainsport 2 195/45/15. Doświadczalnie sprawdzę jak "leży" taka szerokość w Swifcie- na przyszlość- dla potomnych
-
Znajomek jeździ GSem ma z przodu 195/45/15 z tyłu 195/50/15 i nie ma większych problemów. Jak postawisz Suzz na kapciochach to poka foto. Mówisz że kupiłem okazyjnie? Napisz na priv ile wytrzepałeś z kieszeni, bo ja też się rozglądam
-
Znajomek jeździ GSem ma z
przodu 195/45/15 z tyłu 195/50/15 i nie ma większych problemów.To ze takie oponki pasują to wiem chodzi mi bardziej o szerokość felgi czyli 7,25 oraz et 35 Zobaczymy czy aluski nie będą wystawały za ranty błotników
-
Patrzac po fotkach opony nie wyglądają na "naciągnięte na felgę więc powinno być git. Na 15stkach Suzz ładnie sie prezentuje, ale ja chyba jednak będę szukał 14 cali ze względu na swój nieostrożny styl jazdy
-
to sie nazywa troska, nawet ja nie trzymam kol w domu przy lozku a te oponki to sie chyba nadaja do jednego
tak na serio, w calkiem spoko stanie sa, i ten klasyczny wzor, dobry wybor
-
Patrzac po fotkach opony nie
wyglądają na "naciągnięte na felgę więc powinno być git. Na 15stkach Suzz ładnie sie
prezentuje, ale ja chyba jednak będę szukał 14 cali ze względu na swój nieostrożny styl jazdyprzecież Angel pisze Ci o szerokości felgi i ET ... obawia się tarki i może tak być niestety ...
Indii tarki chyba nie ma przy feldze 7x16 i oponce 195/40, ale on ma ET bodajże 40 ... więc tu może być tarka, ale sam zobaczy -
przecież Angel pisze Ci o
szerokości felgi i ET ... obawia się tarki i może tak być niestety ...
Indii tarki chyba nie ma przy
feldze 7x16 i oponce 195/40, ale on ma ET bodajże 40 ... więc tu może być tarka, ale sam
zobaczysie wlozy gumy miedzy zwoje i nie dotknie nawet kolem:D
no mnie tez ciekawi jak to bedzie wygladalo na GTi z nowa blacharka;], mam nadzieje ze mimo swojej szerokosci wejda bez problemow -
przecież Angel pisze Ci o
szerokości felgi i ET ... obawia się tarki i może tak być niestety ...
Indii tarki chyba nie ma przy
feldze 7x16 i oponce 195/40, ale on ma ET bodajże 40 ... więc tu może być tarka, ale sam
zobaczyDopiero doczytałem, że chodzi o ET, sorry No to dopóki nie założy to się nie dowie.. Dlatego ja będę zakładał 14" żeby nie martwić o dziury, szybsze zakręty itp