[GTI mk3 ] Angelleyes Projekt: Suzuki Swift 1.3 GTI '93 Black Edition
-
ile macie zamiar przeznaczyc na kolektorki bo moze cos pomoge w tym
Z mojej strony Tyle ile bedzie trzeba aby było dobrze. W gre wchodzi także sprowadzenie odpowiedniego kolektora z Anglii.:) Jeżeli jest nas wiecej- jest szansa ze ceny byłyby niższe.
-
Fetor pisz wprost ile trzeba dac za customowy kolektor
cena ustalana jest od tego czy jestes ze mna czy przeciwko mnie
serio mowiac to ciezko ustalic cene bo to jeszcze uzaleznione jest od kursu $
ale napewno ponizej 1k zł -
Z mojej strony Tyle ile bedzie trzeba aby było dobrze. W gre wchodzi także sprowadzenie odpowiedniego kolektora z Anglii.:) Jeżeli jest nas wiecej- jest szansa ze ceny byłyby niższe.
bardzo chetnie zobacze jakiegos linka z UK gdzie mozna kupic oem'owego
-
cena ustalana jest od tego czy jestes ze mna czy przeciwko mnie
tak, tak Ty i te Twoje skróty myślowe
Na pw nic nawet nie odpisujesz już -
tak, tak Ty i te Twoje skróty myślowe
Na pw nic nawet nie odpisujesz jużjuz ci odpisuje
-
Gratuluje sztuki obys zrobil to co piszesz do konca i dobrze
-
jeśli była by jakaś przystępna cena to i ja bym sie skusił na 4-2-1:D
-
ETAP 1 BLACHARKA
- wymiana błotników przednich+ lakierowanie
- Wymiania reperaturek tylnich+lakierowanie
- "wyklepanie drzwi" po wgniotkach parkingowych+ lakierowanie
- Pełna konserwacja podłogi-Wewnetrznie i zewnetrznie
- idealne spasowanie zderzakow po " obcierakach parkingowych"
ostatecznie: polerowanie całego auta.
No i zaczęło się GTI już u blacharza.
Zdecydowałem się na kompleksowe podejscie do sprawy- i mimo tego,ze tylne reperaturki dałoby się jeszcze wyszpachlowac( nie są w bardzo zlym stanie)- wolę je przy okazji wymienic aby mieć spokój na dłużej:)W związku z tym, mam do was pytanie odnośnie części blacharskich. Zamierzam wstawić zamienniki błotników przednich i wspawać reperaturki tylne. Jakie Macie doświadczenia z zamiennikami? które bedzie najlepiej założyć? W inernecie znalazłem kilka ciekawych ofert- róznią się jednak cenowo. Jaka jest Wasza opinia i doświadczenie w tym temacie? Lepiej kupic tańsze tzw."no name" i dobrze zagruntować czy jako zamienniki o podwyzszonej jakości lu pseudo firmowe? Poniżej linki:Nie ukrywam że chcę to zrobić jaknajlepiej możliwie na jaknajdłuższy czas.
-
Ja brałem 2 razy części z 4cars'u i było ok, jest rabacik przy następnym zakupie no i jakoś nie mam zastrzeżeń do nich(poza ost. zamówieniem,które szło z Łodzi do Katowic przez Słupsk ) A tak nawiasem mówiąc większość takich części jest z Polcaru
-
Hmmm....:) Spodziewałem się troszke większego odzewu w temacie blacharskim ...czyżby nikt nie spawal jeszcze reperaturek tylnych? hehe....zapewne w wiekszości przypadków"na tapecie" szpachlowanie...
-
Biały jest the best po wizualnie się bardziej potęzne wydaje...i basta!
-
Hmmm....:) Spodziewałem się troszke większego odzewu w temacie blacharskim ...czyżby nikt nie spawal jeszcze reperaturek tylnych? hehe....zapewne w wiekszości przypadków"na tapecie" szpachlowanie...
wojtas7 chyba spawał w rajdówce Poszukaj jego tematu
-
Blachy do Swistaka wkoncu dotarły Mała ciekawostka- Klokkerholm dedykował je także Cultusowi Wkrótce
zamieszcze więcej zdjęć z prac blacharsko-lakierniczych) -
cultusowi bo z tego co mi sie zdaje to blacharsko sie nie roznia, ale juz sie nie moge doczekac az zobacze te auto po odebraniu od blacharza;]
-
Zgodnie z obietnicą zamieszczam kilka fotek z prac blacharskich Z pierwszych oględzin, po zdjęciu progów, błotników, zderzaka tylnego - okazało się faktycznie że jest całkiem dobrze.:) Poza progami (wymiana blachy zewnętrznej) i szpachlowaniu błotnika tylnego( widoczne na zdjęciu) - Wcześniejszy własciciel praktycznie od nowości nic wiecej nie robił:)I dobrze :)-chociaz nic nie jest spaprane i mogę zrobic to porządnie Jak pisałem w poście wyzej zdecydowałem się na całościowy remont blacharki-a więc: Wymiana błotników przednich x2, wspawanie reperaturek tylnych x2, wymiana progów x2, wymiana mocowania tylnego zderzaka, wyspawanie podłogi- wszelkich "rdzawek". Nie obeszło się jednak bez szpachli-było troche wgniotek parkingowych. Wszelkie elementy blacharskie są wysokiej jakosci-KLOKKERHOLM. Mam nadzieje że przy dobrym zagruntowaniu i zabezpieczeniu -GTI przejedzie kilka ładnych lat bez generalnego remontu blacharskiego.
Duży szpachel na drzwiach powyżej oczywiście będzie starty bardziej
-
Zgodnie z obietnicą zamieszczam kilka fotek z prac blacharskich
Ładny rodzynek się szykuje
Nie spiesz się, rób wszystko powoli i dokładnie, to będzie piękne GTi -
Ładny rodzynek się szykuje
Nie spiesz się, rób wszystko powoli i dokładnie, to będzie piękne GTireparaturki tylnie moim zdaniem wygladaja fajnie, gruba blacha nie to co w tych z allegro za 100zl;] nom troche do roboty jest, ale sie nie spieszy;]. Ciekawe tylko czy ten rekin wyleci z dachu;]. ogolnie naprawde pozytywnie;]
-
Ciekawe tylko czy ten rekin wyleci z dachu;].
Mam nadzieje ze popłynie ;)-choc jak sam Widziałeś może być przykręcony do dachu ...zdejmie się podsufitke to się wyjaśni.
-
Chyba w przeszlosci byla mala buba w tyl, bo widze belka pogieta ? W sumie to nie wyglada tak zle calosc, chociaz z drugiej strony mk3 to nie taki stary samochod...
-
Chyba w przeszlosci byla mala buba w tyl, bo widze belka pogieta ? W sumie to nie wyglada tak zle calosc, chociaz z drugiej strony mk3 to nie taki stary samochod...
Była parkingówka z tego c mi wiadomo i po ogledzinach zderzaka to raczej prawda. Co do wyglądu to jest bardzo dobrze Xsystoff nie Chciałbyś widzieć swojego obecnego auta zanim Wojtas wyspawałreperaturki ;)ciekawe czy zadbał o odpowiedniej jakości blachy...jeżeli nie- to z pewnością Przekonasz się o tym wkrótce. Co do starości to każde auto powyżej 10 lat jest Stare