[gti] pompa wody?


  • Użytkownik archiwalny

    witam.
    Potrzebna mi pomoc <img src="/images/graemlins/oslabiony.gif" alt="" /> od pewnego czasu moja suzi ma problemy z układem chłodzzenia.
    obiaw to szybkie nabieranie temperatuty płynu chłodzoncego. Po odpaleniu rano i przejechaniu ok 500- 1000m temp. jest juz w normie <img src="/images/graemlins/hmm.gif" alt="" /> czy to pompa wody? pozdrawiam i prosze o pomoc.


  • Użytkownik archiwalny

    witam.
    Potrzebna mi pomoc od pewnego czasu moja suzi ma problemy z układem chłodzzenia.
    obiaw to szybkie nabieranie temperatuty płynu chłodzoncego. Po odpaleniu rano i przejechaniu ok
    500- 1000m temp. jest juz w normie czy to pompa wody? pozdrawiam i prosze o pomoc.

    Może być pompa, termostat, niski poziom płynu, zapowietrzony układ, albo też czujnik temperatury. A jak dalej jeździsz to nie przegrzewa się?


  • Użytkownik archiwalny

    Może być pompa, termostat, niski poziom płynu, zapowietrzony układ, albo też czujnik
    temperatury. A jak dalej jeździsz to nie przegrzewa się?

    zapowietrzony nie jest, płyn jest. termostat to raczej nie. PoZniej tak jakby temp. stała w miejscu ale jak sie jedzie wolno lub na postoju to długo czekac na włączenie wiatraka nie trzeba


  • Użytkownik archiwalny

    zapowietrzony nie jest, płyn jest. termostat to raczej nie. PoZniej tak jakby temp. stała w
    miejscu ale jak sie jedzie wolno lub na postoju to długo czekac na włączenie wiatraka nie
    trzeba

    termostat moim zdaniem odpada, ale dla pewnosci sprawdz jak sie nagrzewaja rury od chlodnicy.
    jesli dobrze pamietam to termostat w ss mial dziurke mala zeby sie samemu uklad odpowietrzal, czujnik hm ciezko powiedziec ale moim zdaniem tez odpada(chyba ze na kablach cos) predzej bym obstawial pompe, sprawdz ją poprostu zobacz czy z dodaniem gazu szybciej zaczyna krazyc plyn,
    sprawdzales bledy w aucie? moze sprawdz cos Ci powie autko.


  • Użytkownik archiwalny

    termostat moim zdaniem odpada, ale dla pewnosci sprawdz jak sie nagrzewaja rury od chlodnicy.
    jesli dobrze pamietam to termostat w ss mial dziurke mala zeby sie samemu uklad odpowietrzal,
    czujnik hm ciezko powiedziec ale moim zdaniem tez odpada(chyba ze na kablach cos) predzej
    bym obstawial pompe, sprawdz ją poprostu zobacz czy z dodaniem gazu szybciej zaczyna
    krazyc plyn,
    sprawdzales bledy w aucie? moze sprawdz cos Ci powie autko.
    pompa- sprawdzona płyn krąży
    komp pokazał mi ze czujnik zwalony, ale skasowałem i po przejechaniu 300km nic nie wyswietla.


Log in to reply