CZUJNIK TEMPERATURY ZASYSANEGO POWIETRZA gdzie dostac?
-
Witam otóż moj swift 1.0 ma problem ponieważ nie chce odpalać na rozgrzanym silniku
Po przeczytaniu wielu postów wydedukowałem xD ze padł właśnie czujnik temperatury w obudowie filtraTeraz mam parę pytań
Gdzie dostać ten czujnik słyszałem ze dobrym zamiennikiem jest czujnik od alfy romeo tylko od jakiego modelu w intercars jest ich dosyć dużo Prosił bym o model bądź link do icJak sprawdzic czy aby napewno jest to padnięty czujnik czy nie jest to moze rozerwany kabel? Da się go przetestować miernikiem?
Pozdrawiam i proszę o odpowiedz
-
czesc,
moj gti nie chcial kiedys odpalac na cieplo z powodu bledu czujnika predkosci (VSS).
pomogl reset kompa - do dzis drugi raz sie to nie zdarzylo (odpukac) -
Kody błędów. Jak wybłyska to sprawdź sam czujnik. Ja miałem urwany kabel, ale odpalał na zimnym i ciepłym.
Czy sprawdzisz miernikiem? O ile pamiętam (w 1,3) z czujnika wypinasz kostkę. Na moje powinna być też na drugim końcu, więc pewnie da się sprawdzić. -
nie wybłyskało mi zdanego kodu gdzie znajduje sie to VSS?
-
nie wybłyskało mi zdanego kodu gdzie znajduje sie to VSS?
VSS znajduje się pod zegarami na lince ze skrzyni, ale mi kod wyblyskalo... -
Teraz sprawa wygląda tak
- Na gazie samochód chodzi i odpala zawsze...
na benzynie
Odpala , chodzi w miarę równo pogazuje mu troche tak przez 30s i wygląda tak jak by nie dostawał benzyny tzn gaśnie nie reaguje na pedał gazu i potem dalej nie chce odpalić chwile trzeba odczekać i znowu odpala i w kółko...
powoli nie czaje tego samochodu :O
- Na gazie samochód chodzi i odpala zawsze...