Remont glowicy
-
Czy ktos z forumowiczow robil remont głowicy swifta gti. Jakie czesci sa potrzebne gdzie zakupic czy jest koniecze wymieniac szpilki.
-
Czy ktos z forumowiczow robil remont głowicy swifta gti. Jakie czesci sa potrzebne gdzie zakupic
czy jest koniecze wymieniac szpilki.Wszystko zależy od stopnia zuzycia elementów.
w moim przypadku były to nowe zawory, szlifowanie i nowe uszczelniacze, ale nie wykluczone że jak masz duże luzy na zaworach to ten sam zakres prac w Twojej głowicy byłby niewystarczający. -
Gdzie kupowales zawory ile taka przyjemnosc jakie ile uszczelniacze zaworowe. Masz jakies linki info co trzeba zrobic. Jaka uszczelka do delikatnie doprezonego silnika. Czy seryjne szpilki trzeba wymieniac jezeli sie nie pakuje w hardkorowy tuning. Ile wysokosci ma seryjna glowica w gti
Wszystko zależy od stopnia zuzycia elementów.
w moim przypadku były to nowe zawory, szlifowanie i nowe uszczelniacze, ale nie wykluczone że
jak masz duże luzy na zaworach to ten sam zakres prac w Twojej głowicy byłby
niewystarczający. -
Gdzie kupowales zawory ile taka przyjemnosc jakie ile uszczelniacze zaworowe. Masz jakies linki
info co trzeba zrobic. Jaka uszczelka do delikatnie doprezonego silnika. Czy seryjne
szpilki trzeba wymieniac jezeli sie nie pakuje w hardkorowy tuning. Ile wysokosci ma
seryjna glowica w gtiNie mam pojęcia odnośnie wymiarów seryjnej głowicy. Uszczelkę założyłem seryjna zakupioną w JC Auto, zawory i uszczelniacze kupowałem w sklepie CERMOTOR w Rembertowie koło Warszawy. Znajdź ich w necie, bo na pewno prowadzą sprzedaż wysyłkową. Aha...i za żadne skarby swiata nie kupuj uszczelniaczy zaworowych w JC auto bo są za luźne.
Szpilki możesz zostawić seryjne.
A co do kosztów tej imprezy to trudno mi powiedzieć dokładnie bo to było kilka lat temu i nie pamiętam. -
Podobno robisz swifta w wersji tade jaka dajesz uszczelke. Czy swifta ma srubu czy szpilki w glowicy. SPodkalem sie z zestawami uszczelkowymi caly silnik JC 400zl i sama gora 207 ale to chyba jakis inny dostawca. Przy remocie glowicy czy konieczne sa zawory jak je troche stuningowac i gniazda.
Nie mam pojęcia odnośnie wymiarów seryjnej głowicy. Uszczelkę założyłem seryjna zakupioną w JC
Auto, zawory i uszczelniacze kupowałem w sklepie CERMOTOR w Rembertowie koło Warszawy.
Znajdź ich w necie, bo na pewno prowadzą sprzedaż wysyłkową. Aha...i za żadne skarby swiata
nie kupuj uszczelniaczy zaworowych w JC auto bo są za luźne.
Szpilki możesz zostawić seryjne.
A co do kosztów tej imprezy to trudno mi powiedzieć dokładnie bo to było kilka lat temu i nie
pamiętam. -
witam ja robiłem glowice 2 tyg temu tzn planowanie, wymiana zaworów ssacych, dwa wałki,uszcelniacze, jedna urwana szpilkachyba , zapłacilem 350 zl w rzeszowie.