[1.3 8V mk3] Światła przód nie świecą


  • Użytkownik archiwalny

    Witam
    Niestety mam problem ze świstakiem. Podczas jazdy po mieście przestały się świecić. Nie działają ani mijania ani drogowe. Postojowe świecą, tył też świeci. Nie da się nawet zamrugać długimi. Bezpieczniki są ok, żarówki też. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?

    Pozdrawiam



  • Witam
    Niestety mam problem ze świstakiem. Podczas jazdy po mieście przestały się świecić. Nie działają
    ani mijania ani drogowe. Postojowe świecą, tył też świeci. Nie da się nawet zamrugać
    długimi. Bezpieczniki są ok, żarówki też. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?
    Pozdrawiam

    Istnieje prawdopodobieństwo, że padł w Twoim aucie przełącznik zespolony przy kierownicy (ten z dźwigienkami od kierunków i wycieraczek). Tanie to niestety nie jest, a w świftach zdarza się dość często... Nie chcę Cię straszyć, może koledzy podpowiedzą Ci coś innego


  • Użytkownik archiwalny

    Istnieje prawdopodobieństwo, że padł w Twoim aucie przełącznik zespolony przy kierownicy (ten z
    dźwigienkami od kierunków i wycieraczek). Tanie to niestety nie jest, a w świftach zdarza
    się dość często... Nie chcę Cię straszyć, może koledzy podpowiedzą Ci coś innego

    Ale wtedy mógłbym chyba chociaż długimi światłami mrugać?


  • Użytkownik archiwalny

    Witam
    Niestety mam problem ze świstakiem. Podczas jazdy po mieście przestały się świecić. Nie działają
    ani mijania ani drogowe. Postojowe świecą, tył też świeci. Nie da się nawet zamrugać
    długimi. Bezpieczniki są ok, żarówki też. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?
    Pozdrawiam

    zdejmij kierownice, rozbierz przełącznik wyczyść styki może zaśniedziały. jeżeli nadal nie będzie działało, dopiero wtedy myśl o kupnie nowego przełącznika. na forum było o tym 1000 razy <img src="/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    ja w swoim juz od roku mialem z tym problemy, dwa razy elektryk mi to robil i znowu padlo, teraz mam na krótko podlaczone od postojowek bo tylko one dzialaly, dlugich tylko nie mam ale to nie problem wystarcza krotkie i 100 w kieszeni <img src="/images/graemlins/yay.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Sprawdz tez czy po prostu obie zarowki naraz sie nie przepalily, niby moze to glupie ale znam kilka przypadkow co wlasnie tak bylo..


  • Użytkownik archiwalny

    Już miałem rozbierać kierownice, ale poruszałem kablami, które były za nią...Światła zadziałały:D Teraz muszę jeszcze tylko znaleźć dokładnego winowajce i się nim zająć;)


  • Użytkownik archiwalny

    Już miałem rozbierać kierownice, ale poruszałem kablami,
    które były za nią...Światła zadziałały:D Teraz
    muszę jeszcze tylko znaleźć dokładnego winowajce i
    się nim zająć;)

    No to pewnie wtyczka od przelacznika zespolonego sie poluzowala...


Log in to reply