Drodzy Swiftomaniacy potrzebna porada-niskie obroty??!!


  • Użytkownik archiwalny

    witam!
    Mam pewien problem.. a mianowicie wygląda to tak: w miarę rozgrzewania się silnika spadają obroty na biegu jałowym, samochód nie gaśnie lecz silnik potrafi brzydko wibrować.. gdy dołącze do tego jeszcze nawiew, światełka i radio to obroty wachają się lekko ponad 0 rpm. Tyczy się to swifta 93r. 1,6 16v. Nie ma z tym jakiejś wielkiej tragedii, ale chciałbym to naprawić gdyż swift zasługuje na należyte traktowanie proszę więc o jakieś wskazówki co do tej usterki.. co to może być. Rozmawiałem z kilkoma osobami i doradzili mi zmianę przewodów i świec, ale sam nie wiem czy to do końca jest to... <img src="/images/graemlins/sciana.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    witam!
    Mam pewien problem.. a mianowicie wygląda to tak: w miarę rozgrzewania się silnika spadają
    obroty na biegu jałowym, samochód nie gaśnie lecz silnik potrafi brzydko wibrować.. gdy
    dołącze do tego jeszcze nawiew, światełka i radio to obroty wachają się lekko ponad 0 rpm.
    Tyczy się to swifta 93r. 1,6 16v. Nie ma z tym jakiejś wielkiej tragedii, ale chciałbym to
    naprawić gdyż swift zasługuje na należyte traktowanie proszę więc o jakieś wskazówki co
    do tej usterki.. co to może być. Rozmawiałem z kilkoma osobami i doradzili mi zmianę
    przewodów i świec, ale sam nie wiem czy to do końca jest to...

    zmiana przewodow i swiec pomoc moze, zmienic mozesz takze temat watku zeby bylo wiadomo czego dotyczy twoj problem a jeszcze jedna rzecz jaka mozesz zrobic to forum przeszukac napewno ci pomoze <img src="/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    witam!
    Mam pewien problem.. a mianowicie wygląda to tak: w miarę rozgrzewania się silnika spadają
    obroty na biegu jałowym, samochód nie gaśnie lecz silnik potrafi brzydko wibrować.. gdy
    dołącze do tego jeszcze nawiew, światełka i radio to obroty wachają się lekko ponad 0 rpm.
    Tyczy się to swifta 93r. 1,6 16v. Nie ma z tym jakiejś wielkiej tragedii, ale chciałbym to
    naprawić gdyż swift zasługuje na należyte traktowanie proszę więc o jakieś wskazówki co
    do tej usterki.. co to może być. Rozmawiałem z kilkoma osobami i doradzili mi zmianę
    przewodów i świec, ale sam nie wiem czy to do końca jest to...

    a na biegu jalowym jakie masz obroty po wylaczeniu sie ssania, ale bez zadnych odbiornikow tylu nawiew i swiatla.


  • Użytkownik archiwalny

    na biegu jałowym przy rozgrzanym silniku bez odbiorników dodatkowych jest coś ok 600 rpm...może troche wiecej ale również obroty spadają... obroty są okej dopoki silnik nie nabierze temperatury odpowiedniej...


  • Użytkownik archiwalny

    na biegu jałowym przy rozgrzanym silniku bez odbiorników dodatkowych jest coś ok 600 rpm...może
    troche wiecej ale również obroty spadają... obroty są okej dopoki silnik nie nabierze
    temperatury odpowiedniej...

    porzadnie doladuj akumulator z odpieta klamra


  • Użytkownik archiwalny

    na biegu jałowym przy rozgrzanym silniku bez odbiorników dodatkowych jest coś ok 600 rpm...może
    troche wiecej ale również obroty spadają... obroty są okej dopoki silnik nie nabierze
    temperatury odpowiedniej...

    naladuj dobrze akumulator ale dobrym prostownikiem,. Ja mialem ten taki qpiony w tesco i on mi po 24h naladowal niecale 1/3 akumularota bo bylem potem na sprawdzeniu akum, wiec pod jakis dobry prostownik podepnij go. Jesli dalej bedzie taki problem to chyba trzeba by podciagnac mu obroty troche, bo ma troche zaniskie(po nagrzaniu powinno byc 800+-50) a jak wlaczasz odbiorniki dodatkowe to jeszcze spada (umnie bylo ze im akum slabszy tym dany odbiornik mi wiecej obrotow "zabieral")


  • Użytkownik archiwalny

    hmm... co do aku to nie jestem pewien czy to tez to bo aku mam ok... jest kompletnie nowy z tego roku produkcji i sprawdzalem go i z nim nie ma problemu... tak samo jak z alternatorem- daje dobre napiecie.. moze
    to jednak wina świec i przewodów?


Log in to reply