[GS mk3] nie wchodzi trójka


  • Użytkownik archiwalny

    sprawa wygląda tak. Czasami, szczególnie podczas dynamicznej jazdy mam kłopot z wbiciem trójki, coś jakbym nie mógł "trafić" we właściwe położenie.


  • Użytkownik archiwalny

    sprawa wygląda tak. Czasami, szczególnie podczas dynamicznej jazdy mam kłopot z wbiciem trójki,
    coś jakbym nie mógł "trafić" we właściwe położenie.

    Jeżeli dzieje się to przy wysokich obrotach to prawdopodobni wina którejś poduszki...


  • Użytkownik archiwalny

    sprawa wygląda tak. Czasami, szczególnie podczas dynamicznej jazdy mam kłopot z wbiciem trójki,
    coś jakbym nie mógł "trafić" we właściwe położenie.

    I co chcesz żebyśmy Ci powiedzieli <img src="/images/graemlins/niewiem.gif" alt="" />

    Nie jesteś pierwszy z tym problemem <img src="/images/graemlins/zakrecony.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    I co chcesz żebyśmy Ci powiedzieli
    Nie jesteś pierwszy z tym problemem

    mam to samo w GTi..myslalem ze poduszki..ale nie..specjalnie zostaly sprawdzone pod tym katem..wszystkie poduchy sa ok..nie jest to tez kwestia synchronizatora..innymi slowy..nie wiadomo co to jest <img src="/images/graemlins/niewiem.gif" alt="" /> a objaw dokladnie taki jak piszesz..czasem wrzucajac trojke lewarek trafia w martwe pole tak miedzy trojka a piatka..zadnych innych objawow..zadnego zgrzytania szarpania itp po prostu nie wchodzi..ja sie nauczylem z tym jezdzic i praktycznie mi sie nie zdarza nie trafic w przelozenie ale kazdy kto pierwszy raz wsiada w moja suze nagminnie ma z tym problem..chyba temu kto znajdzie wyjasnienie bedzie sie nalezala klubowa flaszka <img src="/images/graemlins/wino.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    jak sprawdziłes synchro?

    myslałem ze trzeba skrzynie rozebrac żeby to sprawdzic <img src="/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

    Mi padło synchro w poprzedniej skrzyni, objaw był taki ze do 5,5 /6 tys bieg wchodził ze zgrzytem. powyzej lawrek nie trawiał w bieg. Za nim zmieniłem skrzynie, radziłem sobie tak:
    Wbijałem 3 (niewchodziła) i szybko poprawiałem (wchodziła ze zgrzytem).


  • Użytkownik archiwalny

    jak sprawdziłes synchro?
    myslałem ze trzeba skrzynie rozebrac żeby to sprawdzic
    Mi padło synchro w poprzedniej skrzyni, objaw był taki ze do 5,5 /6 tys bieg wchodził ze
    zgrzytem. powyzej lawrek nie trawiał w bieg. Za nim zmieniłem skrzynie, radziłem sobie tak:
    Wbijałem 3 (niewchodziła) i szybko poprawiałem (wchodziła ze zgrzytem).

    ja tego nie sprawdzalem..to slowa mojego mechanika..zgrzytow zadnych nie odnotowalem..w sumie gdyby to synchro bylo to nic tylko wymienic i nie dyskutowac <img src="/images/graemlins/myjzeby.gif" alt="" /> sprawa na wiosne do zrobienia <img src="/images/graemlins/waytogo.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    ja tego nie sprawdzalem..to slowa mojego mechanika..zgrzytow zadnych nie odnotowalem..w sumie
    gdyby to synchro bylo to nic tylko wymienic i nie dyskutowac sprawa na wiosne do zrobienia

    wiesz wymiana synchro 3 biegu w GTi jak zamknie sie w kwocie 1000zł bedziesz farciażem <img src="/images/graemlins/wink.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    sprawa wygląda tak. Czasami, szczególnie podczas
    dynamicznej jazdy mam kłopot z wbiciem trójki, coś
    jakbym nie mógł "trafić" we właściwe położenie.

    Jak ciegna nie maja duzych luzow przy lewarku i przy skrzyni to od razu szukaj skrzyni z 1.0 <img src="/images/graemlins/jezor.gif" alt="" />