Auto gasnie na gazie
-
Mam Swifta 96 1,3 8V
Wczoraj wjechałem prawa strona w niezlą kałuze po czym auto zaczelo sie dlawic na gazie przy dodawaniu gazu. Na wolnych obrotach chodził ok. Na benzynie jechalem bez problemu. Dzis rano z kolei byl ten sam problem zarowno na gazie jak i na benzynie po odpaleniu chwile chodzil potem spadaly obroty i gasl. Po tym jak chwile postal wszystko wrocilo do normy. Moze ktos mial podobny problem lub wie jaka moze byc przyczyna takiego zachowania silnika. Sprawdzalem przewody podcisnieniowe i wygladaja ok.
-
Mam Swifta 96 1,3 8V
Wczoraj wjechałem prawa strona w niezlą kałuze po czym auto zaczelo sie dlawic na gazie przy
dodawaniu gazu. Na wolnych obrotach chodził ok. Na benzynie jechalem bez problemu. Dzis
rano z kolei byl ten sam problem zarowno na gazie jak i na benzynie po odpaleniu chwile
chodzil potem spadaly obroty i gasl. Po tym jak chwile postal wszystko wrocilo do normy.
Moze ktos mial podobny problem lub wie jaka moze byc przyczyna takiego zachowania silnika.
Sprawdzalem przewody podcisnieniowe i wygladaja ok.Sprawdź elektrykę zaczął bym od kopułki, bo tam dostać sie mogla woda, ewentualnie przewody wysokiego napięcia, w każdym bądź razie stawiam na wysokie napięcie i wilgoć bądź wodę...
-
mogło nalecieć trochę wody do rury dolotowej i zaciąga ją do komory spalania.