[FAV] Plastikowy segment gaźnika do którego zamocowana jest linka gazu
-
Mam problem z segmentem przy gaźniku w FAVO 1.3 z 1992. Otóż jest ułamany w takim miejscu, że nie mogę zaczepić linki, a nie mam części tego plastiku, czy miał już ktoś podobny problem?
Czy można to rozwiązać w jakiś inny sposób niż kupno, o ile są dostępne takowe elementy.
Nie chcę przez to wywalać auta, bo wiem, że dobrze chodzi.
Oznaczenie nr 2 - segment
Oznaczenie nr 3 - segment
Oznaczenie nr 6 - segment -
Nie wiem czy da się to kupić, ale możesz zawsze kupić drugi gaźnik. Nie musi być od skody, może być np. od volkswagena czy innych niemców one miały montowany gaźnik Pierburg 2E, który właściwie różni się niewiele np. może inaczej wyglądać automat do ssania. Może coś znajdziesz na złomie, przynajmniej jest większy wybór. Ja mam u siebie w aucie właśnie zamontowanego Pierburga 2E, choć normalnie powinien być 2E3. U mnie linka gazu jest zamocowana po drugiej stronie gaźnika niż normalnie w Favorit, ale to nic nie zmienia bo kiedyś się zerwała przy pedale i kupiłem oryginalną do skody i normalnie pasowała.
-
Dzwoniłem wczoraj do różnych sklepów i wszyscy mówili, że "ni ma". Masz rację pozostaje "szrocik". W końcu FAVO, to taki czeski "VW", już nie mówię o późniejszych modelach SKODZIANEK (Fabii, Octavii, Yeti, SuperB). Spróbuję coś wynaleźć na szrocie.
-
Dzwoniłem wczoraj do różnych
sklepów i wszyscy mówili, że "ni ma". Masz rację pozostaje "szrocik". W końcu FAVO, to taki
czeski "VW", już nie mówię o późniejszych modelach SKODZIANEK (Fabii, Octavii, Yeti, SuperB).
Spróbuję coś wynaleźć na szrocie.Nie wiem dokładnie czy o to Ci chodzi ale zobacz:
LINK 1
LINK 2
LINK 3
Te części są używane ale w bdb stanie
Jak coś to spróbuj poszukać jeszcze u nich,bo dokładnie nie wiem jaki w Favkach jest model gaźnika:
CZĘŚCI DO GAŹNIKÓW -
Kupiłem identyczny gaźnik na szrocie, wykręciłem z niego segment, i wkręciłem w miejsce uszkodzonego - koszt gaźnika 60 zł.