Proszę o pomoc Favorita nie pali tylko jak jest zimo ............
-
Witam mam wielki kłopot z moja Skodzina a sprawa wygląda mniej więcej tak samochód na rozgrzanym silniku pali na dotyk na benzenie i LPG po prostu bajka, ale kłopot zaczyna się na zimnym silniku przy niskiej temperaturze za oknem totalna porażka nie pali ani na benzynie ani na gazie wymieniłem kopułkę , kable silnik kręci idealnie akumulator nowy. Jedynie co zauważyłem to to że wskazówka z obrotów podczas kręcenia odpalania z pozytywnym finałem podnosi się za 2 mm +- a przy nie udanej próbie uruchomienia silnika wskazówka nie podnosi się nawet na 1 mm tak jakby gdzieś nie dochodził prąd ale gdzie ?? i czemu tylko jak jest zimno ?
Proszę o pomoc !
-
U mnie aktualnie jest -14.objawy te same(po zaciagnieciu przez inne auto odpala po kilku metrach)...nie wiem co to...moze sprezanie za male(instalacja elekt. i gazowa jest ok.)
-
A umiecie aktywować ssanie?
Bo wielu poległo na braku wiedzy w tym temacie... -
tak.z ssaniem i bez i na samostart i nic...
-
http://zlosniki.pl/stary_zlosniki/showflat.php?Number=907798 tylko nie mam 100% pewności a mechanicy są mega drodzy. ;/
-
http://zlosniki.pl/stary_zlosniki/showflat.php?Number=907798 tylko nie mam 100% pewności a
mechanicy są mega drodzy. ;/Chyba dobry trop
A na pych odpali(na zimnym silniku)? -
nie próbowałem snieg za oknem ale spróbuje jak bede go holowal do warsztatu...
rozumie że jak odpali to nie bedzie aparat zapłonowy ? pozatym rozmawiałem z mechanikiem który twierdzi że napięcie albo impuls na obrotomierz idzie z cewki ;/ kolejna wersja znowu zamęt;// -
nie próbowałem snieg za oknem
ale spróbuje jak bede go holowal do warsztatu...
rozumie że jak odpali to nie
bedzie aparat zapłonowy ?Właśnie że może to być problem z aparatem zapłonowym.Czytałem o przypadku jak Favka nie miała czasami iskry(a Ty masz iskrę?),ale w takim momencie(przy braku iskry) na pych w cudowny sposób odpalała.
Okazało się wtedy że poszła cewka w aparacie zapłonowym. -
z tego co widze nie ma, klopot zaczoł a może sie nasilił jak zrobiło sie zimno kiedys się udawało tak za 3 czasem 4 razem odpalic ale to tylko z rana no chyba że było zimno to się powtarzało teraz to jest poprostu padaka na całej lini kręci ale wskazówka obrotomierza nawet nie drgnie ;//
-
mam te same objawy co w temacie.3 godziny temu na hol odpalilem(dzis okolo -7stopni) nie bylo duzych problemow z odpaeniem(po za sliska droga).Jak chwycil przyczepnosc to odpalil od razu.rozgrzalem i pali na dotyk na gazie.na benzynie nie probowalem.pojechalem po swiece na wszelki wypadek ale facet obejrzal i sa dobre jeszcze.polecil zaczac najtaniej-filtr powietrza.bo temeratura powietrza i "czystosc" filtru moze miec duzy wplyw.no i czekam az silnik ostygnie...za godzine pojde probowac.dam znac czy cos dalo.
-
troche chyba za szybko na wnioski.jutro napisze bo teraz tez odpalil bez problemu.(az dziwne troche)
-
dzis auto odpalilo na dotyk od tak bez krecenia stalo 3 dni na mrozie i nie chcialo zaskoczyc auto niespodzianka tylko co tu jest nie tak kurde juz mnie bierze ten wynalazek czechosłowacki jak ja to mowie czeska mysl techniczna jest nie pojeta
-
Moj tez odpalil...(temp. okolo 0)
-
Napisz, co masz z tymi hamulcami tutaj, to pomożemy
Na Priva Ci napiszę co nieco.
Witek -
po rozmowie z kolejnym (juz nie wiem ktorym mechanikiem) ktory mial favoritke-powiedziale ze to zawory bo trzeba regulowac w fav co 50 tys. oddalem na 4 godziny,wyregulowal (30pln jak dla mnie) i problemu nie ma!!!!pali mimo mrozu.bez pilowania,na dotyk!!!zawory mialy zbyt duze przerwy.