Schowek Favorit
-
Mam na pozór błahy problem, ale od dłuższego czasu nie mogę sobie z nim poradzić. A mianowicie, chciałem wymienić schowek wewnętrzny, który znajduje się na przedniej desce przed pasażerem.
Po jego otwarciu widać 4 śruby : dwie przy zawiasach klapki i dwie na przedniej krawędzi schowka. Po odkręceniu wszystkich 4 śrub schowek nie daje się wyciągnąć. Ruchoma do pewnego stopnia jest tyko jego tylna część.
Czy są jakieś inne mocowania oprócz tych 4 śrub, czy może trzeba po prostu wyszarpać cały schowek ?
pozdrawiam
-
Mam na pozór błahy problem, ale od dłuższego czasu nie mogę sobie z nim poradzić. A mianowicie,
chciałem wymienić schowek wewnętrzny, który znajduje się na przedniej desce przed
pasażerem.
Po jego otwarciu widać 4 śruby : dwie przy zawiasach klapki i dwie na przedniej krawędzi
schowka. Po odkręceniu wszystkich 4 śrub schowek nie daje się wyciągnąć. Ruchoma do pewnego
stopnia jest tyko jego tylna część.
Czy są jakieś inne mocowania oprócz tych 4 śrub, czy może trzeba po prostu wyszarpać cały
schowek ?
pozdrawiamJa zawsze odkręcam tylko te bliższe dwie śruby, klapka zostaje. I wyciąga się całość do góry - z przodu są takie jakby zatrzaski, które blokują - trzeba trochę pomanewrować - najpierw trochę do góry wyjąć część z zawiasami klapki, potem przód trzeba "wyrwać" z zatrzasków...