[Forman 12.1992] światła długie


  • Użytkownik archiwalny

    Witam mam taki problem i nie wiem co jest grane może ktoś coś takiego miał i wie co i jak>przy zapalaniu swiatła długich(drogowych) przy przestawieniu gałki w kierunku deski rozdzielczej światła drogowe (świecą mi się mijania dalej)nie chcą mi się zapalić natomiast jak daję gałkę do siebie w celi mignięcia długimi to światła drogowe nie zapalają mi sie a w tym momencie gasną mi światła mijania.może ktoś wie co może być przyczyną tego problemu.z góry dziekuje za każde możliwe rozwiązanie.pozdrawiam oskang(szczęśliwy oczekujący na prawo jazdy po 10 latach zdawania <img src="/images/graemlins/waytogo.gif" alt="" /> )


  • Użytkownik archiwalny

    (szczęśliwy oczekujący na prawo jazdy po 10 latach zdawania )

    <img src="/images/graemlins/gris.gif" alt="" /> żartujesz?

    A co do świateł to chyba przełącznik padł, u mnie w fav jak włączałem długie to mi klakson wył <img src="/images/graemlins/wink.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    A co do świateł to chyba przełącznik padł, u mnie w fav
    jak włączałem długie to mi klakson wył

    A u mnie jak włączałem kierunkowskaz to migały długie. Rozebrałem przełącznik, dogiąłem jakąś blaszkę i jest OK.


  • Użytkownik archiwalny

    tak to raczej przełącznik... u mnie jak włączałem długie to mignął raz kierunek, a jak kierunek włączałem to włączał się klakson...


  • Użytkownik archiwalny

    to co mam zrobić jaki domowym sposobem go naprawić kolega wyżej wspomniał o jakiejś blaszcze jakieś dokładne instrukcje? <img src="/images/graemlins/uklon.gif" alt="" />

    co do kolegi pytania pierwszego to prawda 10 lat zdawałem jakoś czacu nie było i tak sie ciągło zaczynalem w rybniku skończyłam w bielsku gdzie obecnie mieszkam:)


  • Użytkownik archiwalny

    to co mam zrobić jaki domowym sposobem go naprawić
    kolega wyżej wspomniał o jakiejś blaszcze jakieś
    dokładne instrukcje?

    Rozkręcić wyłącznik, obejrzeć jak działa, zlokalizować co jest nie tak i naprawić. Nie pamiętam szczegółów, nie miałem żadnego opisu, po prostu rozebrałem, popróbowałem przełączać i patrzyłem co się zwiera a potem zauważyłem co się nie powinno zwierać, tak dogiąłem żeby było ok, i działa już ze 2 lata bez poprawek.


  • Użytkownik archiwalny

    co do kolegi pytania pierwszego to prawda 10 lat zdawałem jakoś czacu nie było i tak sie ciągło
    zaczynalem w rybniku skończyłam w bielsku gdzie obecnie mieszkam:)

    No to w takim razie gratulacje... Lepiej późno niż wcale... <img src="/images/graemlins/OK.GIF" alt="" />

    Manual jak wymienić przełącznik OPIS

    Kiedyś na jakiejś stronie poświęconej skodzie, był opis jak go naprawić. Ale nie mogę za pierona znaleźć


  • Użytkownik archiwalny

    Rozkręcić wyłącznik, obejrzeć jak działa, zlokalizować co jest nie tak i naprawić. Nie pamiętam
    szczegółów, nie miałem żadnego opisu, po prostu rozebrałem, popróbowałem przełączać i
    patrzyłem co się zwiera a potem zauważyłem co się nie powinno zwierać, tak dogiąłem żeby
    było ok, i działa już ze 2 lata bez poprawek.

    aja coś mi zrobi zwarcie? jakieś dokładniejsze instrukcje? mógłbys podac bede ci wdzieczny.

    <img src="/images/graemlins/uklon.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    aja coś mi zrobi zwarcie? jakieś dokładniejsze
    instrukcje? mógłbys podac bede ci wdzieczny.

    Nie znam dokładniejszych instrukcji, po prostu to rozebrałem, zobaczyłem jak działa i naprawiłem. Nie robiłem zdjęć.


  • Użytkownik archiwalny

    dzisiaj rozebrałem pzrełącznik i niestety nic nie znalazłem wsztstkie blaszki są ok jak moge zewrzec kabelki by mieć pewność że to przełącznik jedzen kabelek miał pięć kanałów że tak powiem ten górny tylko trzy do 1-5 kanały ponumerowane.można jakos sprawdzic?

    i mała prośba do fav:szukałem gniazda zapalniczki znalazłem po lewej stronie popielniczki ściągłem zaślepke i tam ukazała sie zapalniczka upragniona i uradowany pobiegłem po ładowarke do telefanu samochodową już zbliżam rękę do gniazda juz mam włozyć wtyk i bum zonk za mały otwór <img src="/images/graemlins/szok.gif" alt="" /> <img src="/images/graemlins/szok.gif" alt="" /> <img src="/images/graemlins/szok.gif" alt="" /> wiec rozkręciłem zapalniczke mając madzieje że cos da sie zrobić i jeszcze jedno nie miałem jej podłączoną tz.nie ma kabla <img src="/images/graemlins/szok.gif" alt="" /> <img src="/images/graemlins/szok.gif" alt="" /> <img src="/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> i co ja mam teraz zrobić pomożesz mi swoją wiedzą.pozdrawiam cie <img src="/images/graemlins/waytogo.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Ja też miałem małe gniazdo zapalniczki ale było podłączone. Rozwierciłem otwór i zamontowałem normalne. To dziwne bo po co by montowali gniazdo jak by nie było kabla, może ktoś go rozłączył i gdzieś tam wisi.


  • Użytkownik archiwalny

    dzisiaj rozebrałem pzrełącznik i niestety nic nie znalazłem wsztstkie blaszki są ok jak moge zewrzec kabelki by mieć pewność że to przełącznik jedzen kabelek miał pięć kanałów że tak powiem ten górny tylko trzy do 1-5 kanały ponumerowane.można jakos sprawdzic? <img src="/images/graemlins/niewiem.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    witam ponownie dalej mam problem z swiatłami dlugimi:( jak daje gałke do siebie to nie zmieniaja mi sie swiatła na dłubie tylko dlaej swieca mijania i sprzy przełączaniu słychac pykniecie w przekaźniku natomiast jeżeli gałke dam do deski to nie zapalaja sie długie tylko gasna mijania:( przekaźniki dobre,bezpieczniki tez nowa gałka (przełącznik) i dalej nie wiem co może być.prosze o pomoc.pozdrawiam


  • Użytkownik archiwalny

    Witaj.

    Sprawdź ścieżki i luty na płytce z przekaźnikami. Lubią pękać a potem dzieją się cuda.

    Pzdr,
    Narozny


  • Użytkownik archiwalny

    Kolego kup sobie nowy przełącznik(u mnie w sklepie koszt ok 26 zł)następnie go wymień(jakieś 10 min) i po kłopocie. <img src="/images/graemlins/niewiem.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Kolego kup sobie nowy przełącznik(u mnie w sklepie koszt ok 26 zł)następnie go wymień(jakieś 10
    min) i po kłopocie.

    Ależ napisał, że przełącznik ma nowy, sąsiedzie. I może dlatego właśnie jest problem, bo podróby mają najczęściej źle wyregulowane styki - i tu trzeba pogrzebać.


  • Użytkownik archiwalny

    Tak jak narozny napisał. Sprawdź ścieżki na skrzynce z bezpiecznikami (w kabinie po prawej, pod deską rozdzielczą), nawet dla świętego spokoju można by te ścieżki pocynować od nowa.

    Jak chcesz to wyślę Ci na maila scan (300DPI) schematu fav z Jałowieckiego


  • Użytkownik archiwalny

    Ależ napisał, że przełącznik ma nowy, sąsiedzie. I może dlatego właśnie jest problem, bo podróby
    mają najczęściej źle wyregulowane styki - i tu trzeba pogrzebać.

    Przepraszam nie doczytałem <img src="/images/graemlins/uklon.gif" alt="" /> Ale i tak się upieram,że problem tkwi w przełączniku. <img src="/images/graemlins/hmm.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Przepraszam nie doczytałem Ale i tak się upieram,że problem tkwi w przełączniku.

    Zgadza się - w przełączniku, bo już koledzy pisali, że kupowali zamienniki i nie działały - poprawiali ustawienia styków i już było ok.
    Pozdrowienia sąsiedzie!

    P.S.
    Wybrać się nie mogę do sklepu koło Ciebie po łożysko tylnego koła i po tylny tłumik - zaganiany na urlopie, ale w pracy.... <img src="/images/graemlins/gris.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Zgadza się - w przełączniku, bo już koledzy pisali, że kupowali zamienniki i nie działały -
    poprawiali ustawienia styków i już było ok.
    Pozdrowienia sąsiedzie!
    P.S.
    Wybrać się nie mogę do sklepu koło Ciebie po łożysko tylnego koła i po tylny tłumik - zaganiany
    na urlopie, ale w pracy....

    Urlop jest do wypoczynku,a nie do pracy. <img src="/images/graemlins/zolta.gif" alt="" /> <img src="/images/graemlins/gris.gif" alt="" />


Log in to reply