Jak wymienic przewod ktory laczy modul z aparatem zaplonowym?
-
otorz ten przewod mam przetarty i czasami mi auto gasnie musze go poprawiac zeby auto odpalilo i zeby obroty nie falowaly. Jak sie go wymienia? nie wiem czy moge rozebrac aparat zaplonowy i nie wiem jak ten przewod jest tam laczony z aparatem, czy jest lutowany czy przykrecany sruba czy moze na zatyczki. Prosze o odpowiedz
-
najprościej zaizolować lub zastosować koszulkę termokurczliwą -co do przewodu to chyba jest lutowany ale jego wymiana w całości oprócz nadmiaru pracy nie da efektu lepszego niż powyższymi metodami
-
otorz ten przewod mam przetarty i czasami mi auto gasnie musze go poprawiac zeby auto odpalilo i
zeby obroty nie falowaly. Jak sie go wymienia? nie wiem czy moge rozebrac aparat zaplonowy
i nie wiem jak ten przewod jest tam laczony z aparatem, czy jest lutowany czy przykrecany
sruba czy moze na zatyczki. Prosze o odpowiedzJak chcesz założyć nowy przewód to musisz go kupić razem z cewką chyba że udało by Ci się kupić sam przewód to na foto widać jak jest przylutowany do cewki.
-
Jak chcesz założyć nowy przewód to musisz go kupić razem z cewką chyba że udało by Ci się kupić
sam przewód to na foto widać jak jest przylutowany do cewki.Wielkie dzieki wlasnie takowy zakupilem na allegro. kolo srody zamontuje:)
-
Wielkie dzieki wlasnie takowy zakupilem na allegro. kolo srody zamontuje:)
Najpierw w opcji szukaj znajdź posty o rozkręcaniu aparatu zapłonowego - to pomoże w dostaniu się do tej cewki, bez pogubienia śrubek, bez zniszczenia aparatu...
Powodzenia
-
najprościej zaizolować lub zastosować koszulkę termokurczliwą -co do przewodu to chyba jest
lutowany ale jego wymiana w całości oprócz nadmiaru pracy nie da efektu lepszego niż
powyższymi metodamiDzieki faktycznie zaizolowalem i jest juz dobrze:)