Wymiana uszczelki pod miską olejową jak?
-
Witam chcialbym wymienic uszczelke pod miska olejową w mojej skodzie favorit 91r. prosze robil to ktos juz jesli tak napisz jak to zrobic i co bedzie potrzebne?. i od razu prosiłbym o napisanie ile oleju wchodzi do mojej skody bo zalałem 4l i niby było pełno a teraz po 2 tyg jest juz stan średnin miedzy maks a min. a wydaje mi sie ze rok temu jak wymienialem wlałem wiecej jak 4 l. z gory dzieki za pomoc dobrzy ludzie:) moj nr gg 5405048
-
Witam chcialbym wymienic uszczelke pod miska olejową w mojej skodzie favorit 91r. prosze robil
to ktos juz jesli tak napisz jak to zrobic i co bedzie potrzebne?. i od razu prosiłbym o
napisanie ile oleju wchodzi do mojej skody bo zalałem 4l i niby było pełno a teraz po 2 tyg
jest juz stan średnin miedzy maks a min. a wydaje mi sie ze rok temu jak wymienialem wlałem
wiecej jak 4 l. z gory dzieki za pomoc dobrzy ludzie:) moj nr gg 5405048wymiana miski jest prosta wylewasz olej i odkręcasz wszystkie śrubki na około miski co do oleju to mi weszło 4 litry może masz pierśćienie spalone albo uszczelki popychaczyże ci tyle oleju zgineło
-
wymiana miski jest prosta wylewasz olej i odkręcasz
wszystkie śrubki na około miskiAle potem dokręcasz te śruby w odpowiedniej kolejności i z odpowiednią siłą żeby nie zerwać gwintów, jest to opisane w książce.
-
Mnie wkurzyła jedna śrubka od strony skrzyni biegów, umiejscowiona tak, że półoś a właściwie przegub wewnętrzny nie pozwala na odpowiednie ruchy kluczem. Można przy tym nieźle się wkur....
-
Mnie wkurzyła jedna śrubka od strony skrzyni biegów, umiejscowiona tak, że półoś a właściwie
przegub wewnętrzny nie pozwala na odpowiednie ruchy kluczem. Można przy tym nieźle się
wkur....
Dokładnie to samo przeżywałem,no bez kanału to jest to trochę trudne. ale jak się chce to można. -
Ja wymieniałem rozrusznik na parkingu pod blokiem, nawet nie podnosiłem auta więc nie jest tak źle. Do tego było to w zimie, rozłożyłem tylko matę żeby nie leżeć na ziemi.