Gaz Koscan
-
Zawsze tankuje Koscan gaz ale dowiedziałem się, że to gaz wydobywany w Polsce i daleko mu do dobrej jakości, a w poblizu mam stację BP i wcale nie jest droższy, a podobno najlepszy, może ktoś wie z kąd on pochodzi i może ktoś porównał ile km zrobi na 20l gazu z BP i Koscanu, a może inne stacje mają lepszy gaz.
-
Zawsze tankuje Koscan gaz ale dowiedziałem się, że to gaz wydobywany w Polsce i daleko mu do
dobrej jakości, a w poblizu mam stację BP i wcale nie jest droższy, a podobno najlepszy,
może ktoś wie z kąd on pochodzi i może ktoś porównał ile km zrobi na 20l gazu z BP i
Koscanu, a może inne stacje mają lepszy gaz.Nie wiem jakiej jakości jest gaz Koscan ale mogę porównać gaz BP z tanią stacją przy Auchan BB.
Na gazie BP spala ok 9L a na tej taniej to ok 10,5l na trasie. Ale różnica w cenie jest taka że i tak opłaca się jeździć na tym tańszym. -
Nie wiem jakiej jakości jest gaz Koscan ale mogę porównać gaz BP z tanią stacją przy Auchan BB.
Na gazie BP spala ok 9L a na tej taniej to ok 10,5l na trasie. Ale różnica w cenie jest taka że
i tak opłaca się jeździć na tym tańszym.ja z moich porownan moge smialo stwierdzic iz w mojej okolicy Czewa stanowczo najmniej km robie na gazie ze stacji staoil, akurat ja smialo moge sie na ten temat wypowiedziec poniewaz pracuje jako kierowca w pizzeri takze srednia dniowke mam ok 350km a sprawdzalem juz chyba wszystkie stacje w mojej okolicy,
najwiecej kilometrow i ladne spalanie uzyskuje na gazie na ktorym prawie caly czas jezdze tj z shella, pozatym podobne spalanie mam na gazie troche tanszym z firmy GRADER Koniecpol ale ze wzgledu ze nie lezy mi po drodze tankuje sporadycznie, jak wspomnialem na statoilowym lpg robie nawet 50km mniej na zbiorniku 27l a styl jazdy nie zmienny... co do gazu z bp to podobnie sie sytuacja ma choc nie tak tragicznie, moze i wszystko wyglada inaczej w kazdym aucie inne instalacje, inne style jazdy ale ja stawiam na gaz z shella przejechalem juz na nim grubo ponad 200 000km i nigdy nie mialem z tego tytulu zbyt duzego spalania jeszcze jedna ciekawostka tak na marginesie raz zatankowalem na stacji JET i ledwo sie z niej zebralem, szarpalo rwalo i zdychalo...
na regulacji gazu spuscili mi caly ten syf i wszystko wróciło do normy, na szczęście stacja jet dzialala w czewie nawet nie rok i ja zlikwidowali....