Cos strzela jak by w silniku
-
Czesc Wam Wszystkim mam problem a mianowicie od pewnego czasu przy odpalaniu slychac cos takiego jak by bylkniecie w silniku ale tylko przy starcie na zimnym silniku! Pozniej gdy ostro chce nim jechac np na 3-cim biegu to ponad 3000 obrotow slychac jakies strzelanie nie wiem czy w silniku bo to trudno wyczuc co to moze byc? Czy moze byc to wina przegubów niesprawnych czy moze linki?
-
Czesc Wam Wszystkim mam problem a mianowicie od pewnego czasu przy odpalaniu slychac cos takiego
jak by bylkniecie w silniku ale tylko przy starcie na zimnym silniku! Pozniej gdy ostro
chce nim jechac np na 3-cim biegu to ponad 3000 obrotow slychac jakies strzelanie nie wiem
czy w silniku bo to trudno wyczuc co to moze byc? Czy moze byc to wina przegubów
niesprawnych czy moze linki?A w jakim samochodzie? Bo w profilu nic nie masz, w podpisie też....
-
A w jakim samochodzie? Bo w profilu nic nie masz, w podpisie też....
Skoda Favorit 135L 1991r.+ Gaz BRC
-
Skoda Favorit 135L 1991r.+ Gaz BRC
Jeżeli ma to związek z obrotami, to może to być zapłon - trzeba by sprawdzić wyprzedzenie zapłonu i skład mieszanki - może być za uboga. Takie mam skojarzenia...
Jeśli ktoś ma inny pomysł, to pisać! -
Czesc Wam Wszystkim mam problem a mianowicie od pewnego czasu przy odpalaniu slychac cos takiego
jak by bylkniecie w silniku ale tylko przy starcie na zimnym silniku! Pozniej gdy ostro
chce nim jechac np na 3-cim biegu to ponad 3000 obrotow slychac jakies strzelanie nie wiem
czy w silniku bo to trudno wyczuc co to moze byc? Czy moze byc to wina przegubów
niesprawnych czy moze linki?A na postoju jak przygazujesz to tez sie dzieje?
-
Nie tylko przy odpalaniu zimnego silnika slychac takie jak by dwa razy plum czy tak jak by jakies trybko przeskakiwalo