Rozmiar felg????
-
Witam mam pytanie czy ktoś moze wie jaka jest różnica w oznaczeniach felg tzn 4,5x13 i 5,5x13.Niewiem jaka jest miedzy nimi róznica i co oznacza napis ET38. Moze ktos wie co oznaczają te symbole,pomózcie.
-
Witam mam pytanie czy ktoś moze wie jaka jest różnica w oznaczeniach felg tzn 4,5x13 i
5,5x13.Niewiem jaka jest miedzy nimi róznica i co oznacza napis ET38. Moze ktos wie co
oznaczają te symbole,pomózcie.4,5x13 -> szer. felgi 4,5 cala, średnica felgi 13 cali. ET -> osadzenie -> tutaj o 38mm jest przesunięta płaszczyzna przylegania felgi do bębna względem płaszczyny symetrii felgi( tutaj płaszczyzna symetrii felgi to 4,5 cala : 2 ).
Nie wiem, czy to jest jasne, jeśli nie to poszukaj w google : ET osadzenie felgi.
-
Witam mam pytanie czy ktoś moze wie jaka jest różnica w oznaczeniach felg tzn 4,5x13 i
5,5x13.Niewiem jaka jest miedzy nimi róznica i co oznacza napis ET38. Moze ktos wie co
oznaczają te symbole,pomózcie.Zerknij na to np. :
-
czyli w zasadzie do favoritki pasują 5,5x13 ET38 Otwór piasty 57 mm????
założe na to opony 175/65/13 co wy na to???? -
czyli w zasadzie do favoritki pasują 5,5x13 ET38 Otwór piasty 57 mm????
założe na to opony 175/65/13 co wy na to????Nie mam pojęcia, czy pasują. Masz F z 94r. więc powinny być tam felgi o rozstawie VW, czyli 4x100, ale njaki profil felgi H, czy J to nie wiem.
Niedawno z kimś o felgach pisałem, bo chciał alu. poszukaj w moim profilu -> moje wiadomości ostatnie -> "Aluski .... " Tam poczytaj całość