czy favki tak marzną w chłodne dni???
-
troszke długo trwa nagrzewanie sie silnika,po zasłonięciu całej chłodnicy gdy temp zew ok 0 to po jakś 10 km dochodzi do pół,a na odkrytej do końca pierwszego pola tylko,pytanie może banalne bo że może to wina termostatu to jasne ale czy ogulnie jest problem z tymi autkami i aż tak bardzo odczówają
chłodne dni???bo latem znowu podnosi sie wysoko temperatura czasami pod czerwone pole,a putam bo wzrósł jej apetyt na paliwko co jest logiczne jak jedzie na przysłoniętej przepustnicy od wzbogacania mieszanki -
Ja nie mam problemu - auto utrzymuje stałą temperaturę - troszkę powyżej połowy - tylko w korkach podchodzi nieco wyżej. Chłodnica odsłonięta. Nagrzewa się dość szybko.
-
Ja nie mam problemu - auto utrzymuje stałą temperaturę - troszkę powyżej połowy - tylko w
korkach podchodzi nieco wyżej. Chłodnica odsłonięta. Nagrzewa się dość szybko.właśnie koledzy jak szybko powinna sie nagrzać taka favka???w warunkach zimowych???
-
Kup sobie termostat WAHLER. Ja miałem inne na początku i chociaż były nowe to ciągle było zimno. Teraz nie zasłaniam chłodnicy i nie ważne jaka jest temperatura na zewnątrz jest ok. Poza tym warto sobie przełożyć kokpit i nagrzewnicę z felicii. Nie ma tego ciągle cieknącego zaworu przed nagrzewnicą i lepiej grzeje.