Navigation

zlosniki.pl
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Search

czy favki tak marzną w chłodne dni???

Kącik VAG
    3
    4
    57
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      krzysiekjx1 Użytkownik archiwalny last edited by krzysiekjx1

troszke długo trwa nagrzewanie sie silnika,po zasłonięciu całej chłodnicy gdy temp zew ok 0 to po jakś 10 km dochodzi do pół,a na odkrytej do końca pierwszego pola tylko,pytanie może banalne bo że może to wina termostatu to jasne ale czy ogulnie jest problem z tymi autkami i aż tak bardzo odczówają
      chłodne dni???bo latem znowu podnosi sie wysoko temperatura czasami pod czerwone pole,a putam bo wzrósł jej apetyt na paliwko co jest logiczne jak jedzie na przysłoniętej przepustnicy od wzbogacania mieszanki

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        Maco Użytkownik archiwalny last edited by Maco

Ja nie mam problemu - auto utrzymuje stałą temperaturę - troszkę powyżej połowy - tylko w korkach podchodzi nieco wyżej. Chłodnica odsłonięta. Nagrzewa się dość szybko.

• K
          krzysiekjx1 Użytkownik archiwalny last edited by krzysiekjx1

Ja nie mam problemu - auto utrzymuje stałą temperaturę - troszkę powyżej połowy - tylko w
          korkach podchodzi nieco wyżej. Chłodnica odsłonięta. Nagrzewa się dość szybko.

właśnie koledzy jak szybko powinna sie nagrzać taka favka???w warunkach zimowych???

• T
            TRV Użytkownik archiwalny last edited by TRV

Kup sobie termostat WAHLER. Ja miałem inne na początku i chociaż były nowe to ciągle było zimno. Teraz nie zasłaniam chłodnicy i nie ważne jaka jest temperatura na zewnątrz jest ok. Poza tym warto sobie przełożyć kokpit i nagrzewnicę z felicii. Nie ma tego ciągle cieknącego zaworu przed nagrzewnicą i lepiej grzeje.

• 1 / 1
            • First post
              Last post