co chciałem-zrobiłem...
-
zależało mi na wyjęciu wszystkiego z kabiny do gołych blach i oględzinach podłogi w kabinie.Byłem ciekaw w jakim jest stanie,bo podczas deszczów sączy mi przez drzwi i moknie...Tak więc wczoraj wwaliłem wsio łącznie z wykładzinami i matami tłumiącymi i o dziwo podłoga bajeczka!Jedynie pod nogami kierowcy nalot który wyczyściłem i pomalowaałem 3 razy antykorozyjną na rdzę.W międzyczasie poprane wykładziny oraz zawilgocona mata suszyły się na słońcu(miałem przykry zapach z powodu wilgotnej podsciółki)Jednak mimo upału podściółka nie wyschła do końca.Planuję jeszcze raz wyciągnąć ją i ususzyć jeśli mi czas na to pozwoli lub kupię gdzieś suchą...Z wytłumianiem skody raczej sie wstrzymam(bądź też wyłożę komorę silnika na wysokości deski rozdzielczej i może ewentualnie machę...Ogólnie jestem zadowolony ze stanu blach tylko muszę jeszcze uszczelnić miejsce w drzwiach gdzie woda sączy się na wykładzinę
-
tylko muszę jeszcze uszczelnić miejsce w drzwiach
gdzie woda sączy się na wykładzinęSugerowałbym raczej poszukać innej przyczyny - być może jest to przeciek p0d uszczelką przedniej szyby
-
Sugerowałbym raczej poszukać innej przyczyny - być może
jest to przeciek p0d uszczelką przedniej szybyno własnie sprawdzałem długo długo po każdym opadzie.Pod uszczelką jest sucho.
-
własnie koledzy powiedzcie mi w mojej skodzince leci przez uszczelke przedniej szyby woda najlepiej czym to uzupełnic tzn jakim silikonem moze bedzie dobry do łazienek...?
-
własnie koledzy powiedzcie mi w mojej skodzince leci przez uszczelke przedniej szyby woda
najlepiej czym to uzupełnic tzn jakim silikonem moze bedzie dobry do łazienek...?ja silikonowałem szklarskim
-
no własnie sprawdzałem długo długo po każdym opadzie.Pod uszczelką jest sucho.
ja właśnie miałem podobny problem lało mi się przez uszczelkę przednich prawych drzwi tak że miałem kałużę na podłodze i powoli doszedłem do tego którędy cieknie a mianowicie przez uszczelkę tę co jest nad drzwiami jak się kończy dach zamiast odprowadzać wodę z dachu do przodu i tyłu to się lało do środka i uszczelka drzwi nie dawała rady z taką ilością wody i przeciekała wczoraj zasilikonowałem te uszczelki dachowe z obu stron i teraz czekam na deszcz żeby zobaczyć czy pomogło.
-
własnie koledzy powiedzcie mi w mojej skodzince leci przez uszczelke przedniej szyby woda
najlepiej czym to uzupełnic tzn jakim silikonem moze bedzie dobry do łazienek...?Nie polecam, jak pomoże to na chwile. Trzeba wyjąć szybe, poprawić podszybie bo pewnie pruchnieje, wyczyścić uszczelke, a najlepiej osadzić szybe na nowej bez żadnego lepienia.
-
Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami z wyjątkiem sprawy silikonu. Silikon jest na occie co czuć po otwarciu i powoduje rdzewienie. Ja nigdy nie dam sobie wcisnąć ani grama silikonu. Z praktyki zawodowej wiem, że najlepszy jest środek o nazwie SIKAFLEX 252. Jest to klej, uszczelniacz i wypełniacz. Żeby nie zdradzać tajemnic firmy nie napiszę gdzie go stosujemy, ale daję głowę, że jest to najlepsze rozwiązanie. Jak się coś przyklei to gwarantuję, że nikt tego nie oderwie bez użycia jakichś narzędzi. Poza tym zachowuje sprężystość jak silikon. Trochę ciężko to kupić, ale jak wpiszemy w wyszukiwarce tą nazwę to znajdzie się jakaś firma, która to sprzedaje. Ja mam zamiar wkleić na to szyber dach.
Druga sprawa: jak cieknie przez drzwi to radzę zdjąć ich tapicerkę i sprawdzić, czy jest pod nią naklejona folia. U mnie nie było i zawsze po deszczu było mokro bo woda wpływała po szybie i spływała po tapicerce do wnętrza samochodu. Fabrycznie ta folia jest przyklejona, ale u mnie wisiały już tylko strzępy. Przykleiłem sobie na klej butapren kawałek zwykłej folii i to rozwiązało sprawę.