Drogówki dzialaja - mijania nie chca
-
Zauważylem, ze dzis nie zapalila mi sie kontrolka swiatel mijania po ich wlaczeniu - pierwsza mysl - znowu zaroweczka od kontrolki, jednak po zmroku zauwazylem, ze oprocz kontrolki rowniez swiatla mijania padly. Co ciekawsze bezpieczniki sa OK, slychac, ze przekaznik zalacza, drogowki dzialaja a mijanki jak zaklete sie nie wlaczaja. Co moze byc nie tak?
-
Zauważylem, ze dzis nie zapalila mi sie kontrolka swiatel mijania po ich wlaczeniu - pierwsza
mysl - znowu zaroweczka od kontrolki, jednak po zmroku zauwazylem, ze oprocz kontrolki
rowniez swiatla mijania padly. Co ciekawsze bezpieczniki sa OK, slychac, ze przekaznik
zalacza, drogowki dzialaja a mijanki jak zaklete sie nie wlaczaja. Co moze byc nie tak?Znajdź przekaźnik i poruszaj nim na boki ( jakbyś go chciał wkręcić/wykręcić). Jak zaczną światła migać/palić się, to masz do podlutowania ścieżki podstawy przekaźnika(ów).
Zamień na inny przekażnik i sprawdź - może sam przekażnik na głównym styku padł - wymiana
Bezpieczniki - pokręć nimi - śniedzieją styki, daj inny.
Zamelduj jak badania wypadły.A przy okazji - witam sąsiada!
-
Nie mialem czasu niestety sie bawic, wiec zajechalem do elektryka. Sciagnal ze mnie 30 dychy a okazalo sie, ze faktycznie przekaznik do podlutowania.