Pierwsza awariia!!!


  • Użytkownik archiwalny

    Witajcie!!
    Mam problem ze wskaźnikiem stanu paliwa. Przed wczoraj wskazówka oszalała <img src="/images/graemlins/bzik.gif" alt="" /> ponieważ mam 1/4; baku a wskaźnik pokazywał raz stan "E" raz 1/4; , a wczoraj i dziś już się wcale nie ruszyła. Mam podejrzenie na przerdzewienie kabla doprowadzającego zasilanie do pływaka lub awarie pływaka <img src="/images/graemlins/niewiem.gif" alt="" />. Co o tym myślicie lub może już ktoś to przerabiał w swoim Tico, proszę o sugestie.


  • Użytkownik archiwalny

    Witajcie!!
    Mam problem ze wskaźnikiem stanu paliwa. Przed wczoraj
    wskazówka oszalała ponieważ mam 1/4; baku a
    wskaźnik pokazywał raz stan "E" raz 1/4; , a
    wczoraj i dziś już się wcale nie ruszyła. Mam
    podejrzenie na przerdzewienie kabla
    doprowadzającego zasilanie do pływaka lub awarie
    pływaka . Co o tym myślicie lub może już ktoś to
    przerabiał w swoim Tico, proszę o sugestie.

    Mi jakiś czas temu pokazywała F, potem połowę, a teraz wydaje mi się, że pokazuje dobrze... wszystko tak jakby było spowodowane mrozem - choć niewykluczone, że kabelek się przetarł i momentami zwiera do masy.


  • Użytkownik archiwalny

    Witam!

    Mam, niestety, podobną sytuację, tylko w drugą stronę - u mnie paliwa przybywa <img src="/images/graemlins/zakrecony.gif" alt="" />. Zaczęło się po niedawnym przeglądzie.
    Wg książki, rezystancja potencjometru pływaka dla 1/4, 1/2 i 3/4 baku wynosi odpowiednio ok. 110, 32,5 i 3 ohm.
    Wnioskuję stąd, że u mnie najprawdopodobniej przewód od pływaka przebija do masy (rezystancja spada, pawlia "przybywa"). Myślę, że u Ciebie będą problemy z jakimiś stykami i masz z kolei za duże opory, coś nie kontaktuje. Trzeba by sprawdzić, ale na razie palce przymarzają do blachy i mi przynajmniej nie chce się nic robić. Jak chwilę postoi, to dobrze pokazuje <img src="/images/graemlins/gris.gif" alt="" />

    Powodzenia, pozdrawiam!

    Andree


  • Użytkownik archiwalny

    Witajcie!!
    Mam problem ze wskaźnikiem stanu paliwa. Przed wczoraj wskazówka oszalała ponieważ mam 1/4; baku a wskaźnik
    pokazywał raz stan "E" raz 1/4; , a wczoraj i dziś już się wcale nie ruszyła. Mam podejrzenie na przerdzewienie
    kabla doprowadzającego zasilanie do pływaka lub awarie pływaka . Co o tym myślicie lub może już ktoś to
    przerabiał w swoim Tico, proszę o sugestie.

    Zajrzyj do archiwum - nie tylko ludziska przerabiali, ale i opisywali wielokrotnie spostrzezenia, przyczyny i sposoby naprawy...