[all] drzwi tylne czy pasują
-
witam i o prostą rzecz pytam.
jest potrzeba wymiany drzwi w moim 5D '93 czyli pewnie Mk.3, znalazłem komplet jak dla mnie niedrogi tylko że z 2002 roku czyli pewnie mk.5 czy można przekładać?Drzwi zakupione, stan bardzo dobry, praktycznie prawie nowe. Teraz stoją w bezpiecznym miejscu i czekają na jakieś decyzje w sprawie koloru. Odrobinę się różni kolor plastików (jaśniejsze) mocowanie rączki do zamykania drzwi i sama rączka, ale chyba da rade przełożyć ze starego.
-
[color:"blue"] Witam
Można przekładać drzwi jeśli to 3D to bez problemu jeśli sedan to sedan i HB maja inne tylnie drzwi przednie takie same. Ile dla Ciebie to tanio?
Pozdrawiam -
Witam
Można przekładać drzwi jeśli to 3D to bez problemu jeśli sedan to sedan i HB maja inne tylnie
drzwi przednie takie same. Ile dla Ciebie to tanio?
Pozdrawiamno tak nie opisałem dokładnie. Mam zjechane tylnie/tylne drzwi w 5D w zeszłym roku szpachlowane i lakierowane w tym wyłazi pięknie i sobie pomału szukam nowych. a tu się trafiły z 2002 roku więc młodsze o 9 lat od samochodu, myślę że by wytrzymały sporo. cena wydała mi się atrakcyjna 200zł za uzbrojone ale to aukcja więc może być więcej. Teraz pytanie jest czy da się przełożyć tylne drzwi z 5D '02 do 5D '93.
-
[color:"blue"] Tak. Wyciągasz sworznie z zawiasów i wsadzasz zurick nowe.
-
Tak. Wyciągasz sworznie z zawiasów i wsadzasz zurick nowe.
dzięki to czekam na odzew sprzedającego. szkoda że czerwone...
wstępnie dogadane jutro jadę obejrzeć i kupić, ciekawe czy do bagażnika wejdą raczej tak przy złożonych siedzeniach powinna się ta para zmieścić. aha pan cos mówił że obijacze nie będą pasować więc się pewnie linia popsuje, a czy chociaż wgłębienie jest w w tym samym miejscu? w swoim obijaczy nie mam więc i z tych mogę zdemontować.